Almanya'da eski Cumhurbaşkanı Wulff'un rüşvet davasında yeni şahit talebi

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında açılan rüşvet davasına Hannover’de devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da eski Cumhurbaşkanı Wulff'un rüşvet davasında yeni şahit talebi

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında açılan rüşvet davasına Hannover’de devam edildi. Davada soruşturmaya katılan bir polis memuru şahit olarak dinlendi. Memur, Wulff’un bilgisayarında bulunan e-postalarla ilgili mahkemede ifade verdi.

Film yapımcısı David Groenewold tarafından Wulff’a gönderilmiş bir e-postadan söz eden polis memuru, e-postada Groenewold’un Wulff’tan yardım istediğine dair ifadeler olduğunu söyledi. Ancak dava konusunu doğrudan ilgilendiren somut bir delilden bahsetmedi.

Bugünkü duruşmada hakim Frank Rosenow, davada delillerin değerlendirilmesine yönelik sürecin sonlandırılması ve karar için ara verilmesini talep etti. Savcı Clemens Eimtrebaeumer ise olayın tam olarak aydınlatılamadığını ileri sürerek sürpriz bir şekilde yeni şahitlerin dinlenmesini istedi. Mahkeme savcının bu talebini değerlendirecek.

Eğer bu talep yerinde bulunursa dava uzayacak, aksi halde bu ay içinde Wulff hakkındaki karar açıklanacak. Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı olduğu dönemde Münih’te 2008 yılında katıldığı Ekim Şenlikleri esnasında Bayerischer Hof otelindeki 719,40 Euro’luk konaklama ve yemek masrafının yapımcı David Groenewold tarafından ödenmesi sebebiyle çıkar sağlamakla suçlanıyor.
CİHAN

Yorumlar