Almanya'da erik sezonu pasta tarifli bin balonla başladı

Almanya’da 2014 erik sezonunun başlamasını simgeleyen bir gösteri düzenlendi. Federal Meyve ve Sebze Üreticileri Federasyonu (BVEO) tarafından Berlin'deki tarihi Brandenburg Kapısı önünde bin adet mor renkli balon havaya bırakıldı. Balonlara...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da erik sezonu pasta tarifli bin balonla başladı

Almanya’da 2014 erik sezonunun başlamasını simgeleyen bir gösteri düzenlendi. Federal Meyve ve Sebze Üreticileri Federasyonu (BVEO) tarafından Berlin'deki tarihi Brandenburg Kapısı önünde bin adet mor renkli balon havaya bırakıldı.

Balonlara kurdele ile bir kampanya kartı bağlı. Balonu bulan her vatandaş kartı doldurup çekilişe katılabiliyor. Çekilişe katılan vatandaşlar yemek kitabı kazanabiliyor. Kartın üzerinde bir de erikli pasta tarifi yer alıyor.

Sene içerisinde çok sayıda gösteri yaptıklarını söyleyen federasyon başkanı Christian Weseloh, erik yemenin sağlığa faydalı olduğunu vurguladı. Bu çerçevede 'Günde 5 adet' projesine dikkat çeken Weseloh, “Bu projede vatandaşları sağlıklı yaşamak için günde en az 5 adet sebze veya meyve yemeye çağırıyoruz.” dedi.

Almanya’da bölgesel tarımın iyi geliştiğine dikkat çeken Weseloh, 2014 erik sezonunun bugün itibariyle başlatıldığını duyurdu. CİHAN

Yorumlar