Almanya'da da herkes O'nu okuyarak sınava giriyor

Almanya’daki Türkler de Peygamber Efendimizi (s.a.s.) daha iyi tanımak ve tanıtmak için Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ‘Herkes O'nu Okuyor’ başlıklı kampanyaya iştirak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da da herkes O'nu okuyarak sınava giriyor

Almanya’daki Türkler de Peygamber Efendimizi (s.a.s.) daha iyi tanımak ve tanıtmak için Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ‘Herkes O'nu Okuyor’ başlıklı kampanyaya iştirak ediyor. Almanya’da merkezi Frankfurt’ta bulunan Mozaik Derneği tarafından 19 Nisan’da açıklanacak ortak sınav sonucuna göre 2 bin kişi umreye gönderilecek ve çeşitli hediyeler verilecek.

Peygamber Yolu Derneği tarafından Peygamber Efendimizi (s.a.s.) daha iyi tanımak ve tanıtmak için gerçekleştirilen ‘Herkes O'nu Okuyor’ başlıklı kampanya Almanya'da da yoğun ilgi görüyor. Farklı kentlerde gerçekleşen sınavlar toplam 70 sorudan oluşuyor ve Almanya'da 12 farklı zaman diliminde kampanyaya ilgi duyan vatandaşların seçtikleri tarih ve saatlerde yapılmaya devam ediliyor. Yarışmayı organize eden merkezi Frankfurt’ta bulunan Mozaik Derneği tarafından 19 Nisan’daki ortak sınav sonucuna göre 2 bin kişi umreye gönderilecek ve çeşitli hediyeler verilecek.

Sınava girenler Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) hayatı ile ilgili kaleme alınmış farklı eserlerin yanı sıra Fethullah Gülen Hocaefendi ve Reşit Haylamaz’ın Peygamber Efendimiz'in hayatı ile ilgili eserlerinden de yararlandı. Katılımcılar O’nun (s.a.s.) hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, İslam’ı anlatma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları, sabrını daha yakından öğrendiklerini ifade etti. Yarışmaya katılanlar bu yarışmanın en güzel tarafının yıllarca ihmal edilen ve bir Müslüman için çok önemli bir mesele olan Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hayatının ayrıntılı şekilde okunması ve öğrenilmesi olduğu konusunda ortak fikirlerini açıkladı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (s.a.s.) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının 4. ve 5. seans sınavları dün Ludwigsburg şehrinde yapıldı. 31 Mart’ta başlayan sınav süreci 12 Nisan’da sona erecek. Ludwigsburg Yunus Emre Kültür Derneği (YEKD) tarafından organize edilen sınava vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Stuttgart ve Ludwigsburg çevresinden 500 kişi 4. ve 5. seans sınavında ter döktü.

Münih'te de dün bu sınav heyecanı yaşandı. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı sınav bir saat sürdü. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı ve hadislerinin konu alındığı sınav hakkında vatandaşlar da görüşlerini Cihan'a anlattı. Münih'te doktorasını yapan Adem Tülüce, ''Peygamber Efendimizin (s.a.s.9 hayatını kendimize örnek aldığımız için öğrenmek çok önemli.'' dedi.Tülüce, sınava Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur' kitabını birkaç defa okuyarak hazırlandığını ifade etti.

Sınavda kitabı tekrar baştan sona okumuş gibi olduğunu anlatan Tülüce, kampanya sayesinde Peygamber Efendimiz hakkındaki bilgilerini tekrar gözden geçirme imkanı bulduğunu söyledi. Münihli endüstri mühendisi Abdurrahman Açıl ise kampanya sayesinde Sonsuz Nur kitabını tekrar okuma fırsatı bulduğunu, sınavda güzel sorular olduğunu ve günümüzde Peygamber Efendimiz'i (s.a.s.) daha iyi tanıma imkanı bulduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar