Almanya'da çifte vatandaşlık pazarlıkları sürüyor

Özellikle Almanya’da doğup büyümüş Türk gençlerini yakından ilgilendiren çifte vatandaşlık hakkı Federal Hükümet ortakları arasında koz olarak kullanılmaya devam ediyor.Federal Hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da çifte vatandaşlık pazarlıkları sürüyor

Özellikle Almanya’da doğup büyümüş Türk gençlerini yakından ilgilendiren çifte vatandaşlık hakkı Federal Hükümet ortakları arasında koz olarak kullanılmaya devam ediyor.

Federal Hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) tarafından yönetilen Bavyera hükümeti, Federal Konsey’in mülteci yasasını daha sert hale getirmemesi durumunda çifte vatandaşlık hakkının verilmemesi için direneceği sinyali verdi.

Konu hakkında DPA haber ajansına konuşan Bavyera’nın Konsey Bakanı Christine Haderthauer, eyalet yönetimlerinin mülteciler yasası konusunda Federal Hükümeti destekleyeceklerini umduğunu söyledi. "Parlamento çalışmalarında mülteciler konusunun ‘opsiyon modelinin’ kaldırılması konusuyla bağdaştırılması fikrini anlayışla karşılıyorum.” diyen Haderthauer, bu iki konunun paket halinde ele alınmasını önerdi. CSU, Sırbistan, Makedonya ve Bosna-Hersek'ten gelip iltica başvurusu yapanlardan büyük rahatsızlık duyuyor ve bunu engellemek istiyor.

Bakan Haderthauer’in çifte vatandaşlık tehdidini sert bir dille eleştiren Sosyal Demokrat partili Arif Taşdelen, muhafazakar siyasinin bu şekilde Federal Hükümet'in üzerinde anlaştığı konuları anlamsızca birbirine karıştırdığını söyledi. Bu çıkışın toplumun bir parçası olmuş insanların yüzüne bir tokat anlamına da geldiğini dillendiren Taşdelen, CSU’yu göçmenler sırtından prim yapmakla suçladı ve çifte vatandaşlığın insanların hakkı olduğunu ifade etti. CİHAN

Yorumlar