Almanya'da birçok cezaevi mahkum yokluğundan kapanacak

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde, demografik dönüşümün olumlu yönünün cezaevleri ve mahkûmlar hususunda hissedilmesi şaşkınlığa yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da birçok cezaevi mahkum yokluğundan kapanacak

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde, demografik dönüşümün olumlu yönünün cezaevleri ve mahkûmlar hususunda hissedilmesi şaşkınlığa yol açtı. KRV Adalet Bakanlığı’ndan gelen bir açıklamaya göre, gelecekte KRV cezaevlerinde daha az mahkûm olacak. Eyalet’te toplam 19 bin mahkûm kapasitesinden, yalnız 16 bin 400’üıgı dolu olduğu belirtildi. Birkaç yıl öncesine kadar, eyalette bin ile bin 500 arasında mahkûm fazlalığı varken, bu sayı giderek düşüyor.

Adalet Bakanı Thomas Kutschaty’nin yaptığı açıklamaya göre, bakanlık temkinli bir şekilde KRV’de bulunan mahkûm kapasitesini düşürecek. Bakanlık tarafından alınan karara göre, mahkûm sayısındaki düşüşten ötürü; Mönchengladbach (128 mahkûm kapasiteli), Krefeld (72 mahkûm kapasiteli) ve Coesfeld Hapishaneleri (42 mahkûm kapasiteli) gelecek yıl içerisinde kapanacak. KRV’li cezaevlerinin birçoğu, mahkûm sayısı çok düşük olmasına rağmen, özellikle güvenlik konusunda Adalet Bakanlığı’na çok masraf çıkarıyor. CİHAN

Yorumlar