Almanya'da, Avrupa Merkez Bankası Açılışında Ortalık Alev Alev Oldu

AMB'nin Frankfurt kentindeki yeni merkezinin açılışını protesto eden göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. 290 kişi yaralandı, 350 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da, Avrupa Merkez Bankası Açılışında Ortalık Alev Alev Oldu

Avrupa Merkez Bankası'nın Almanya'nın Frankfurt kentindeki yeni merkezinin açılışını protesto eden göstericilerle polis içinde arbede çıktı. Gösteriler esnasında 91'i güvenlik görevlisi, 290 şahıs yaralandı, 350'e dolayında gösterici de gözalatına alındı.

KAMU BİNALARI VE BANKALAR HASAR GÖRDÜ

Kapitalizm karşıtı Blockupy hareketinin çağırısıyla birleşen takribî 10 bin kişi, Frankfurt'ta Avrupa Merkez Bankası'nın burada açılan yeni merkezini protesto etti. Gösteriler esnasında kimi gruplar polis araçlarını ateşe verip kimi caddelerde lastiklerden oluşturdukları barikatı yakarken, fazla aşırı sayıda halk binasıyla bankalar da hasar gördü.

290 YARALI, 350 GÖZALTI

Polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale etti. Polis yetkililerindan tahsil edilen bilgiye nazaran vakalar esnasında 91'i güvenlik görevlisi takribî 290 şahıs yaralandı, 350 dolayında gösterici de gözaltına alındı.

SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Gösteriler ve çatışmalar sebebiyle Frankfurt şehri harp bölgesine dönerken, gün boyunca ulaşımda aksamalar yaşandı, fazla aşırı sayıda iş merkezi kepenk açamadı.

AVRUPA'NIN KADERİ ÇİZİLECEK

1.3 milyar Euro'ya mal bulunan ve etrafı hendekler ve çitlerle çevrilen ikiz kule şeklindeki Avrupa Merkez Bankası binasında, AB ülkelerinin geleceğini etkileyecek mali politikalar hakkında ciddi kararların alınacağı kaydedildi.

Küreselleşme ve kapitalizm karşıtları, yeni binayı yoksullaşmanın başlıca sorumlularından bir tanesi ve AB sermayesinin kuvvet gösterisi şekilde gördüğü için şiddetle karşı çıkıyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar