Almanya'da 25 Bin Sağlık Çalışanı Grevde

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti’nde ver.di sendikasının sağlık uzmanlarını dün greve çağırması üzerine 25 bin sağlık çalışanı greve gitti.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da  25 Bin Sağlık Çalışanı Grevde

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyaleti’nde ver.di sendikasının sağlık uzmanlarını dün greve çağırması üzerine 25 bin sağlık çalışanı greve gitti. Eyaletin tamamını kapsamayan grev üniversite kliniklerinin bulunduğu dört şehirde yapıldı. İşveren ile sendika temsilcileri arasında önümüzdeki salı günü yapılacak ikinci tur görüşmeleri öncesi sağlık çalışanları uyarı grevinde bulunarak işverene mesaj verdi.

Sendikanın greve çağırdığı sağlık çalışanları toplandıkları kliniklerin önünde, sendika temsilcileri tarafından yapılan konuşmalar ile işverenden ücretlerinde iyileştirme yapılmasını istedi. Freiburg, Tübingen, Heidelberg ve Ulm şehirlerindeki üniversite kliniklerinde sağlık alanında gündüz çalışan personel grev yaptı. Ver.di sendikasından bir sözcü, katılımı pozitif olarak bulduğunu ve işverene karşı geri adım atmayacaklarını söyledi. Hemşirelerden, laboratuvarlarda çalışanlara kadar 25 bin sağlık çalışanı greve giderken, işverenden 120 Euro, yüzde 3 zam ve meslek öğrenenler içinde 30 gün yıllık izin talebinde bulunuluyor. 

Yorumlar