Almanya ve İran doğrudan ikili görüşmelere başlıyor

İran ile Almanya arasında doğrudan ikili görüşmelerin bu hafta başlaması bekleniyor. Resmi temasların pazar günü Tahran’da yapılacağı duyuruldu.İran ve batı arasında süren atom programı geriliminde tansiyon giderek düşüyor. İran’ın...

Google Haberlere Abone ol
Almanya ve İran doğrudan ikili görüşmelere başlıyor

İran ile Almanya arasında doğrudan ikili görüşmelerin bu hafta başlaması bekleniyor. Resmi temasların pazar günü Tahran’da yapılacağı duyuruldu.

İran ve batı arasında süren atom programı geriliminde tansiyon giderek düşüyor. İran’ın Cenevre’de ABD’li yetkililerle yaptığı ilk görüşmelerin olumlu geçtiği ve devamının “doğrudan ikili görüşmeler” şeklinde süreceği belirtildi.

Tahran’dan yapılan açıklamada atom programıyla ilgili temaslar kapsamında Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu üyeleri ve Almanya ile de görüşmeler yapılacağı kaydedildi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Abbas Arakçı, Almanya ile planlanan görüşmelerin pazar günü Tahran’da yapılacağını duyurdu. Alman tarafından ise konuya ilişken henüz bir değerlendirme gelmedi.

İran’ın tartışmalı atom programı nedeniyle Almanya ve bu ülke arasında doğrudan bir diplomatik ilişkiler bağı bulunmuyordu. Eğer söz konusu resmi temas gerçekleşirse bir ilk olacak. CİHAN

Yorumlar