Almanya Radyosu'nda Kur'an Programı

Almanya Radyosu 6 Mart'tan itibaren Kur'an ayetleriyle ilgili bir programın yayınlanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Radyosu'nda Kur'an Programı

Almanya Radyosu (Deutschlandfunk) 6 Mart'tan itibaren Kur'an ayetlerinin açıklandığı bir diziye yer verecek.

ARTAN ÖNYARGILARA KARŞI İSLAM'A BİLİMSEL BAKIŞ

Almanya Radyosu (Deutschlandfunk), cuma günleri yayınlanacak bir programla, artan önyargılar karşısında İslam'a bilimsel anlamda görmeyi amaçlıyor. Programda dört dakikalık bloklar şeklinde bir Kur'an ayeti, sunucu nedeni ile okunacak ve peşinden bir İslam bilimci nedeni ile izahatsına yer verilecek. İlk seri, 6 Mart tarihinde sabah 9.55'te yayınlanacak.

'HİÇ KİMSENİN TEK BİR SATIRINI OKUMUŞLUĞU YOK'

Deutschlandfunk Genel Müdürü Willi Steul, amaçlarının aydınlatma olduğunu belirterek, bu diziyle müessese şekilde müstakil gazetecilik sorumluluğunu yerine getirdiklerini kaydetti. Programla ilgili Müslüman örgütler ve ya başka kuruluşlarla İlişki kurmadıklarını belirten Steul: 'Artık herkes her yerde Kur'an meselesinde tyükselişıyor. Ama dürüst olalım, nerdeyse hiç kimsenin tek bir satırını dahi okumuşluğu yok' diye konuştu.

'AYETLERİN AÇIKLAYACI BAĞLAMLARI ORTAYA KONMALI'

Kur'an'ın yaradılış bu şeklinde konularda mühim bölümler içerdiğini, fakat tıpkı sürede şiddet kullanması bu şeklinde sorunlu konuların da bulunduğunu belirten Steul, bu sebeple ayetlerin tarihe dayalı, açıklayıcı bağlamlarının ortaya konması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar