Almanya İçişleri Bakanı: ABD yabancıların haklarını gözetmeli

Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı üç günlük ziyaretin ikinci gününde Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bu ülkede yaşayan yabancıların internetteki kişisel bilgilerinin ve mahremiyetlerinin güvenliğine dikkat çekti.ABD...

Google Haberlere Abone ol
Almanya İçişleri Bakanı: ABD yabancıların haklarını gözetmeli

Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı üç günlük ziyaretin ikinci gününde Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bu ülkede yaşayan yabancıların internetteki kişisel bilgilerinin ve mahremiyetlerinin güvenliğine dikkat çekti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Danışmanı John Podesta ile bir araya gelen Alman bakan, “Bu konuda eylemleri görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’in Alman Başbakan Angela Merkel’i dinlediğini ortaya çıkmasından sonra bu ülke ile ipler gerilirken, Alman Bakan NSA’in aktivitelerinin sınırlandırılması konusunda Washington’un daha somut adım atmasını talep etti.

Ziyaretinin üçüncü ve son gününde ise Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ABD’li Adalet Bakanı Eric Holder ile bir araya gelecek.

İki bakan internet güvenliği ve kişisel bilgilerin korunması konusunu bir kez daha masaya yatıracak.

Alman bakanın ziyaretinin bir başka gündem maddesi ise Guantanamo Üssü’nde tutulan bir terör zanlısının Almanya’ya iadesi olacak.

Almanya bu konuda temkinli yaklaşırken, Fas kökenli zanlı kendi ülkesine iade etilmek istemediğini zira burada öldürülebileceğini öne sürüyor. Bu nedenle de Almanya’daki akrabalarını yanını gitmek istiyor. Almanya ise konuyu detaylı bir şekilde incelediğini belirtmekle yetiniyor. CİHAN

Yorumlar