Almanya: Gerekirse Esad'la Görüşürüz

Süddeutsche Zeitung adlı gazeteye konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, gerekirse Esad ile konuşulabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya: Gerekirse Esad'la Görüşürüz

Almanya'dan Suriye'de savaşın bitirilmesine yönelik diplomasi çıkışı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, gerekirse Esad ile konuşulabileceğini söyledi. Süddeutsche Zeitung'a konuşan Steinmeier, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la diplomatik görüşmelere açık olunması gerektiğini söyledi.

'ŞİDDETİN BİTMESİ İÇİN...'

Bakan Frank Walter Steinmeier 'Şiddete son vermenin yolu, müzakereler yoluyla politik bir çözümden geçiyor. Bu gerekirse Esad rejimi ile görüşmeleri de kapsıyor' ifadelerini kullandı.

'UYGULANAN POLİTİKALAR SONUÇ VERMEDİ'

Gazetenin haberinde, Alman Dışişleri Bakanlığı'nın bugüne kadar kullanılan politikaların netice vermediği gerekçesiyle, BM hususi Temsilcisi Staffan de Mistura'nın diplomatik çözüm arayışlarını desteklemenin en doğru yol olacağını savunduğu aktarılıyor.

'DİPLOMATİK BASKI VE MÜZAKERE'

Alman Dışişlerine göre, askeri çıkmazdan kurtulmanın ve yeni bir politik devinim oluşturmanın yolu, yalnızca Esad üstünde diplomatik baskı ve önemli müzakereler yürütmekten geçiyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar