Almanya, Filistin-İsrail barış sürecinde inisiyatif almak istiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ortadoğu barış sürecinde inisiyatif almak istiyor. Almanya-İsrail ortak bakanlar kurulu toplantısı için İsrail’e hareket eden Merkel, Filistin ile İsrail arasında yürüyen barış sürecindeki engellerin kalkması için İsrail.

Google Haberlere Abone ol
Almanya, Filistin-İsrail barış sürecinde inisiyatif almak istiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ortadoğu barış sürecinde inisiyatif almak istiyor. Almanya-İsrail ortak bakanlar kurulu toplantısı için İsrail’e hareket eden Merkel, Filistin ile İsrail arasında yürüyen barış sürecindeki engellerin kalkması için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşecek. Toplantıdan İsrail'in diplomatik temsilcilik bulundurmadığı ülkelerde vatandaşlarının hamiliğini Almanya'nın üstlenmesine dair kararın çıkması bekleniyor. Diğer taraftan Merkel’e iki ülke ilişkilerine katkısından dolayı İsrail Liyakat Nişanı verilecek

Başbakan Merkel'e kabinesinde yer alan bakanların tamamına yakının eşlik ettiği ziyarette, hükümetler arası görüşmelerin başlıkları arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra Ortadoğu barış müzakereleri de yer alıyor. İsrail ile Almanya arasında diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 50. yılının kutlanacağı 2015 yılında gerçekleştirilecek etkinlikler de temaslarda ele alınacak.

MERKEL’DEN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Ortadoğu barış müzakerelerini destekleyen Başbakan Merkel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail yönetimini Filistin'le iki devletli bir çözüme gitmeye çağırdı. Merkel, barış sürecinin önündeki engellerin kaldırılması için İsrail Başbakanı Natenyahu ile süreci görüştü. Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İsrail'e bu süreçte tam destek vereceklerini beyan etti. Merkel, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry'nin barış çabasını desteklediğini belirtti.

Federal Dışişleri Bakanı Steinmeier'de Almanya’nın ve Avrupa’nın İsrail’in varlık hakkı için her zaman destek vereceğini söyledi. Steinmeier, İran’ın nükleer silah bulundurmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar