Almanya Federal Savunma Bakanı Von der Leyen, bakanlığı yeniden yapılandıracak

Almanya Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), bakanlığı yeniden yapılandıracak.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Federal Savunma Bakanı Von der Leyen, bakanlığı yeniden yapılandıracak

Almanya Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), bakanlığı yeniden yapılandıracak. İki aydır görevde olan von der Leyen, ilk olarak bakanlık müsteşarı Stephane Beemelmans’ın görevine son verdi. Donanım, Enformasyon Daire Başkanı Detlef Selhausen’i de uzaklaştıran Bakan von der Leyen, “Personel olarak da yeni bir başlangıç yapıyoruz.” dedi. Kısa zamanda özellikle donanım ve silahlandırma dairesinin daha iyi olacağı iddia edildi.

"Şeffaf, risk koordinasyonunun olduğu bir yönetim oluşturulacak." açıklamasının yapıldığı Savunma Bakanlığı’nda yukarıdan başlayan bir reform yerine bakanlık içinde de ihtiyaç olan saygının oluşması için değişiklikler yapıldığı ifade edildi. Geçtiğimiz yıl bakanlığın özellikle insansız hava aracı Euro-Hawk, kargo helikopteri NH 90 ve savaş uçağı Eurofighter alımları büyük tartışmalara sebep olmuş medyada devamlı olumsuz gündeme gelmişti. Savunma Bakanlığı’nın önümüzdeki aylarda bin 200 farklı teçhizat ve donanım hazırlığı içinde olduğu ve bakan von der Leyen’in profesyonel bir firmadan danışmanlık alacağı belirtiliyor.

Bakan von der Leyen ayrıca Federal Ordu çalışanları için askeri birliklere anaokulu ve kreş hizmeti verilmesini savunuyor. CİHAN

Yorumlar