Almanya'da Türk demokratlar birliğine saldırı

Almanya'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Gelsenkirchen şubesine taşlı ve boyalı saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Türk demokratlar birliğine saldırı
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gelsenkirchen şubesi taşlı ve boyalı saldırıya hedef oldu.

Şube başkanı Erol Yukarıbaş AA muhabirine yaptığı açıklamada sabah 04.00 sularında meydana gelen saldırıda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce şube duvarlarına ve camlarına sprey boya ile AK Parti’yi hedef alan hakaret içerikli yazılar yazıldığını ve büyük bir camın kırıldığını ifade etti.

SOL ÖRGÜTE AİT SLOGANLAR

Yukarıbaş şubenin camlarına aynı zamanda yasadışı sol örgüte ait sloganların yazıldığını yine AK Parti ve UETD çalışanlarına yönelik tehditler içeren bir mektubun şubenin önüne bırakıldığını anlattı.

Erol Yukarıbaş aynı şubenin 6 ay önce de saldırıya hedef olduğunu hatırlatarak, ''O zaman sadece polis gelip inceleme yapmıştı ve soruşturmada bir şey çıkmamıştı. Ancak şimdi Devlet Güvenliğini Koruma memurları da gelerek parmak izleri aldılar. Detaylı incelemede bulundular.'' dedi.

BİR YILDA SEKİZİNCİ SALDIRI

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada Almanya'da son bir yılda sekizinci kez UETD şubelerine saldırıda bulunulduğuna dikkati çekerek şubelerinin terör örgütlerinin hedefi olmasının,kendilerini endişelendirdiğini ifade etti.

POLİS FAİLLERİ YAKALAMAK İÇİN GAYRET GÖSTERMİYOR

Sırakaya, UETD şubelerine saldırıda bulunanların bu saldırıları internet üzerinden yayınlama cüretini de gösterdiklerini belirterek, ''Aynı şubemize ikinci kez saldırma cesareti gösterebiliyorlar. Tüm bunlar saldırganların güvenlik güçlerinden çekinmediklerini ve polisin de failleri yakalamak için bir gayret içinde olmadığının işaretidir.'' ifadelerini kullandı.

AVRUPA'DA 15 ÜLKEDE ŞUBESİ BULUNUYOR

Sırakaya, Avrupa’nın 15 ülkesinde örgütlü olan UETD’nin, bulunduğu ülkenin kanunları çerçevesinde hareket etmesine ve demokratik zeminde çalışmalar yapmasına rağmen defalarca saldırıya uğramasını ve bu saldırılara karşı yeterince korunmamasını da eleştirerek, “Özellikle Alman politikacıların ve yetkili kurumların yöneticilerinin UETD’yi yalnız bırakması üzücü ve endişe vericidir. Bundan sonra gerekli önlemlerin alınmasını ve bu saldırıları gerçekleştirenlerin en kısa zamanda yakalanarak cezalandırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Almanya'da kısa süre öncede UETD Essen ve Leverkusen teşkilatlarına benzer saldırılarda bulunulmuştu.





 

Yorumlar