"Almanya bizimle, bizler de Almanya sayesinde zenginleştik"

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Türk ve Alman toplumun farklı kesimlerini temsil eden insanları düzenlediği bir iftarla ağırladı. Türk toplumun Almanya’yı, Almanya’nın da Türk toplumunu zenginleştirdiğini...

Google Haberlere Abone ol
"Almanya bizimle, bizler de Almanya sayesinde zenginleştik"

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Türk ve Alman toplumun farklı kesimlerini temsil eden insanları düzenlediği bir iftarla ağırladı. Türk toplumun Almanya’yı, Almanya’nın da Türk toplumunu zenginleştirdiğini söyleyen Büyükelçi, “Hem Türkçeye hem Almancaya mükemmel seviyede hâkim, iyi eğitim almış, sosyal konulara duyarlı bireyler olarak toplumda saygın bir yer edinmeniz büyük arzumuzdur.” dedi.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya’daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarına iftar verdi. Berlin Türk Büyükelçiliği binasında düzenlenen iftara çok sayıda farklı dini ve cemaatlerin ruhani liderleri, Berlin’deki İslam ülkeleri temsilcilerinin büyükelçileri ile Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim ve ardından ezan okunmasıyla başlayan iftarda konuşan Büyükelçi Karslıoğlu, Türk toplumunu kastederek, “Artık Almanya bu insanlarla zenginleşiyor, bu insanlarda Almanya sayesinden zenginleşti.” dedi. Bu zenginliğin git gide artmasını, daha ileriye gitmesini arzuladıklarını belirten Karslıoğlu, “Sizler anlınızın teri, bileğinizin hakkıyla bulunduğunuz konumlara eriştiniz. Almanya’daki Türk toplumuna örnek olmayı sürdürdünüz.

Sizlerin eşit bireyler olarak Alman toplumunda yer almanız, bu şekilde muamele görmeniz bizim önceliklerimizin arasındadır. Hem Türkçeye hem Almancaye mükemmel seviyede hâkim, iyi eğitim almış, sosyal konulara duyarlı bireyler olarak toplumda saygın bir yer edinmeniz büyük arzumuzdur.” şeklinde konuştu.

Farklılıkları zenginlik olarak görmek gerektiğinin altını çizen Büyükelçi, “Birbirimize husumetle değil empatiyle ve dostlukla yaklaşmalıyız.” dedi. Gençlik köprülerinin kurulması ve gençler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Karslıoğlu, “Kardeş okullar projesinin artması taraftarıyız.” ifadelerini kullandı.

RAMAZANDA İNSANLAR KENDİLERİNİ ÖZEL MANEVİ DÜNYADA HİSSEDELER

Ramazan ayının önemine de vurgu yapan Karslıoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Ramazan ayı Müslümanlar için yılın en kutsal dönemidir. İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç bu ayda tutulmaktadır. Oruç tutan Müslümanlar hem ruhlarını hem de bedenlerini arındırmak suretiyle kendilerini özel manevi dünyada hissedeler. Hepimiz bu manevi iklimin içimizde yeşermesinin bahtiyarlığını taşıyoruz. Ramazan ayı insanlar arasında sevgi, saygı ve hoşgörü yoğunluğunu yaşadığımız aydır. Bu zaman diliminde bir şekilde yaşadığımız farklı dinler ve kültürlere mensup insanlarla bir araya gelmek dargınlıkları, küskünlükleri sona erdirebilmek bizlerin mutluluk kaynağı olacaktır.”

CİHAN

Yorumlar