Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu: Erdoğan’ı 30 bin kişi protesto edecek

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), haftasonu Köln'de bir konuşma yapacak başbakan Erdoğan’ı protesto etmek için "Büyük Demokrasi Yürüyüşü ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Protesto" parolasıyla bir yürüyüş gerçekleştirecek. 30...

Google Haberlere Abone ol
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu: Erdoğan’ı 30 bin kişi protesto edecek

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), haftasonu Köln'de bir konuşma yapacak başbakan Erdoğan’ı protesto etmek için "Büyük Demokrasi Yürüyüşü ve Recep Tayyip Erdoğan’ı Protesto" parolasıyla bir yürüyüş gerçekleştirecek. 30 bin kişinin katılması beklenen miting için polis, 24 Mayıs’ta Köln’de trafiğin felç olacağı uyarısı yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın 24 Mayıs’ta yapacağı Köln ziyaretine taraftarları kadar karşıtları da ilgi gösteriyor. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Erdoğan’a karşı büyük bir protesto gösterisi planlıyor. AABF, gösteriye 30 bin kişinin katılmasını beklediklerini açıklarken, Kölner Stadt Anzeiger gazetesinde çıkan haberde, AABF Genel Sekreteri Melek Yıldız'ın Erdoğan hakkında 'O bir despot, onun Alman kürsülerini seçim kampanyası için kullanmaması lazım' ifadelerine yer verildi.

Haberde, Melek Yıldız'ın, Erdoğan’ın ziyaretini ‘uyumu frenleyici’ olarak nitelendirdiği, AABF sözcüsü Yılmaz Kahraman'ın ise Alevilerin protestosunun AKP hükümeti politikalarını da hedef aldığına vurgu yapıldı. Haberde ayrıca, Kahraman'ın 'Soma’daki kömür ocağı kazası bir kez daha gösterdi ki, Erdoğan anti demokratik ve sorumsuz davranıyor. Biz Soma’daki gösterilere karşı acımasız müdahaleleri en sert şekilde kınıyoruz.' açıklaması sütunlara taşındı.

Kürt Cemiyeti’nin de (Kurdische Gemeinde) Başbakan Erdoğan’ın ziyaretini eleştirdiğine dikkat çeken gazetenin haberinde, Kürt Cemiyeti Başkanı Ali Ertan Toprak'ın, 'Federal hükümet şimdiye kadar, ekonomik ilişkileri göz önünde bulundurarak, İslami-muhafazakar politikacılara karşı tavır almaktan kaçındı.' tespiti ön plana çıkarıldı.

Volker Beck (Yeşiller), Serdar Yüksek (SPD), Sevim Dağdelen (Sol Parti) gibi politikacıların da katılacağı AABF mitingi, saat 13.00’te başlayacak.

UETD'DEN BASINA AKREDİTASYON

Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın 24 Mayıs’ta 10. yıl kutlamasına katılAcağı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), programı bir basın toplantısıyla tanıttı. AK Parti’ye yakınlığı ile tanınan UETD'nin basın toplantısına ZAMAN ve STV Avrupa’yı davet etmemesi dikkat çekti.

KÖLN'DE 10 AYRI GÖSTERİ

Diğer yandan Köln polisi, Cumartesi günü Köln’ün merkezi Inenstadt ve Lanxess-Arena’nın da bulunduğu Deutz semtinde 10 ayrı gösteri ve toplanma için başvuru yapıldığını, bu yüzden kent içinde trafiğin felç olabileceği uyarısı yaptı. Gösterilerin hepsinin Erdoğan’la ilgisi olmadığını, motorcuların gösterilerinin de aynı tarihe denk geldiğini bildiren polis sözcüsü, "Gösterilerin olaysız sona ereceğinden hareket ediyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar