Almanya 10 binden fazla göçmeni sınır dışı etti

Almanya’dan sınır dışı edilen mülteci ve göçmenlerin sayısı son beş yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya 10 binden fazla göçmeni sınır dışı etti

Almanya’dan sınır dışı edilen mülteci ve göçmenlerin sayısı son beş yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Sol Parti’nin Federal İçişleri Bakanlığı’na verdiği soru önergesine alınan cevapta bu sayının 10 bin 198 olduğu açıklandı. Son beş içinde ise bu sayı 7 bin 500 ila 8 bin 500 arasında değişiyordu. Geçen yıl en çok sınır dışı edilenlerin başında Sırbistan, Rusya, Makedonya ve Kosova’dan gelen mülteci ve göçmenler yer aldı.

Almanya’nın Balkan ülkelerinden gelen mültecilerin sayısını azaltmak istediği ortaya çıkmıştı. Alman medyasında yer alan haberlere göre Federal İçişleri Bakanlığı yeni bir yasa tasarısı hazırlığında. Söz konusu tasarıya göre Balkan ülkeleri güvenli ülkeler sınıfına alınacak. Bakanlığın güvenli ülkeler listesine almak istediği ülkeler arasında Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan bulunuyor.

Yeni yasanın çıkması durumunda bu ülkelerden gelenlerin siyasi sığınma talepleri daha hızlı bir süre içinde sonuca erdirilecek. Bu şekilde bu kişilerin geri gönderilmesinin de hızlanacağı ve Almanya’nın harcamalarının da azalacağı belirtiliyor.
CİHAN

Yorumlar