Almanların çoğu 'dünyaya ilgisiz kalalım' diyor

Körber Vakfı tarafından yapılan bir ankete göre Almanların büyük kısmı dış politikada ülkelerinin daha fazla müdahil olmasına karşı çıkıyor. Anketten çıkan diğer bir sonuca göre de Almanlar artık işbirliği yapılması gereken ülke...

Google Haberlere Abone ol
Almanların çoğu 'dünyaya ilgisiz kalalım' diyor

Körber Vakfı tarafından yapılan bir ankete göre Almanların büyük kısmı dış politikada ülkelerinin daha fazla müdahil olmasına karşı çıkıyor. Anketten çıkan diğer bir sonuca göre de Almanlar artık işbirliği yapılması gereken ülke olarak Amerika yerine Çin’i görüyor.

Almanya’da yapılan bir anket halkın dış politikada ülkelerinin daha aktif görev almasına ve müdahil olmasına karşı çıktığını ortaya koydu.

Körber Vakfı tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında halkın yüzde 60’ının Almanya’nın dünyanın diğer ülkelerinde meydana gelen gelişmelere müdahil olmasını istemediği belirlendi. Sadece yüzde 37’si bu konuda Berlin’in daha aktif bir tutum sergilemesi gerektiğini savundu.

Anketteki en ilginç detay ise halkın üçte ikisinin dünyanın diğer ülkelerinde olup bitenleri yakından takip ediyor olması. Ancak buna karşın Alman devletinin müdahil olmasını istemiyor. Halkın sadece yüzde 13’ü Alman ordusunun uluslararası misyonlarda görev alması gerektiğini düşünüyor.

Bununla birlikte Almanya’da yaşaşanların büyük kısmı artık Amerika’yı birlikte çalışılabilecek “ortak ülke/partner ülke” olarak görmüyor. Amerika’nın “sevilirliği” iyice düşerken, Almanların yüzde 61’i Çin’in yeni ortak olduğu görüşünde. CİHAN

Yorumlar