'Alman teröristler ülkelerine geri dönüyor, eylem yapabilirler'

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG saflarında eğitim alarak savaşan binlerce Alman terörist ülkelerine dönmeye başladı. Batılı uzmanlar yakın zamanda Avrupa'nın büyük terör eylemlerine sahne olabileceğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol
'Alman teröristler ülkelerine geri dönüyor, eylem yapabilirler'

Avrupa’dan Suriye’deki iç savaşa yıllardır binlerce terörist gitti. Silah eğitimi alan Batılı teröristler, her türlü silahlı mücadele konusunda eğitildi. Avrupalı ciddi istihbarat uzmanları bu teröristlerin ileriki bir dönemde Batı Avrupa’da büyük eylemler gerçekleştirmelerinden endişeleniyor. Uluslararası Aşırı Sol Gözlem Örgütü’ne göre PKK Avrupa’dan yabancı militan gönderme işini kendisi yapmayıp MLKP’ye (Marksist Leninist Komünist Parti) devretmiş durumda.

KAN GÖLÜNE ÇEVİRİRLER 

Ve bu örgüt en fazla Almanya’dan terörist devşirdi. Yaklaşık 2 bin Alman, DEAŞ’la savaşma bahanesiyle PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’ye katıldı. Suriye’deki savaşın bitmesiyle birlikte Alman teröristler birer birer ülkelerine dönmeye başlayacak. Bu duruma dikkat çeken batılı istihbarat uzmanları, yabancı teröristlerin Avrupa için büyük bir güvenlik riski oluşturduğunu belirtiyor. Başta Almanya olmak üzere birçok batı ülkesinin yakın zamanda terör batağına saplanacağını vurguluyor. 

BİLD BİLE İSYAN ETTİ 

Öte yandan Merkel yönetiminin, terör örgütleriyle kirli işbirliği sürüyor. FETÖ ve PKK gibi örgütlerin Almanya’da faaliyetlerde bulunmasına ve propaganda yapılmasına müsaade ediliyor. Artan terör tehdidiyle birlikte Alman medyası artık bu duruma da isyan etti. Bild gazetesinde yer alan bir köşe yazısında, terör örgütü PKK yandaşlarının propaganda yapmalarına imkan verilmesi eleştirildi. Konuya ilişkin diğer bir yazıda, Almanya'nın en ciddi gazetelerinden Süddeutsche de yer aldı. 

BU BİR SAÇMALIK 

Haberde Federal Mahkemenin, PKK’yı terör örgütü olarak sınıflandırmasına rağmen örgütün açıkça propaganda yapmasına göz yumulduğu belirtilerek, güvenlik güçleri eleştirildi. Gazetede yer alan yorumda, “Bu federalizm değil, bu bir saçmalık” ifadesiyle eleştirdi. Badische Neueste Nachrichten ve Straubinger Tagblatt gazeteleri de skandal uygulamaya tepki gösterdi. Alman medyasında diğer bir terör örgütü FETÖ konusunda da Almanya'nın tutumu, yapılan yorumlarda eleştirilerek Almanya'nın bu konuda kendine çeki düzen vermesi gerektiği kaydedildi. 

Yorumlar