Alman siyasi pencereden baktığında başörtülü görmek istemiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in lideri olduğu Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisinden bir siyasetçi, pencereden baktığında çok fazla sayıda başörtülü gördüğünü söyledi.Dortmund Merkez ve Kuzey CDU Teşkilatı Başkanı ve Dortmund...

Google Haberlere Abone ol
Alman siyasi pencereden baktığında başörtülü görmek istemiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in lideri olduğu Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisinden bir siyasetçi, pencereden baktığında çok fazla sayıda başörtülü gördüğünü söyledi.

Dortmund Merkez ve Kuzey CDU Teşkilatı Başkanı ve Dortmund Merkez İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Gerda Horitzky, artık başörtülü kimse görmek istemediğini ifade etti.

Dortmund'da başörtülü hemşireyi işten atan hastane yönetimine de destek verdiğini belirten Horitzky, hastanede başörtüsü takmanın ‘provokasyon’ olduğunu iddia etti.

Yerel basına CDU antetli mektup gönderen Horitzky, her tarafta Müslüman görmekten rahatsızlık duyduğunu ifade etti ve Hıristiyan bir memlekette kendi dini inancının bu şekilde zayıflatıldığını savundu. Hasta olması durumunda başörtülü birini görmeyeceği bir hastaneye gideceğini söyleyen 72 yaşındaki Horitzky, bu semtte doğup büyüdüğünü ve şimdi şehirde insanların yüzde 40’ının göçmen olduğunu belirtti.

Tavrının küçük görmek ve dışlamak olmadığını da iddia eden Horitzky’nin sözlerine Dortmund CDU Teşkilat Başkanı Steffen Kanitz mesafe koydu. Kanitz, “Bu tavır partimizin tavrı değildir.” diyerek başörtüsü ile uyum arasında ilişki kurmanın yanlışlığına dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar