Alman medyası Erdoğan’ın Soma’daki maden kazasını hafife aldığını yazdı

Türkiye’de yaşanan maden ocağı kazası Almanya medyasında geniş yer aldı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “İş kazası, kader” açıklamasını öne çıkarıp Erdoğan’ın kazayı önemsemediği yazan medya, Erdoğan’ın açıklamaları...

Google Haberlere Abone ol
Alman medyası Erdoğan’ın Soma’daki maden kazasını hafife aldığını yazdı

Türkiye’de yaşanan maden ocağı kazası Almanya medyasında geniş yer aldı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “İş kazası, kader” açıklamasını öne çıkarıp Erdoğan’ın kazayı önemsemediği yazan medya, Erdoğan’ın açıklamaları sonrası oluşan protestolar için “Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Erdoğan’ın için rüşvet ve yolsuzluk skandalından daha tehlikeli olabilir.” yorumunu yaptılar.

DER SPİEGEL: ERDOĞAN MADEN KAZASINI ÖNEMSEMEDİ

Ünlü Der Spiegel dergisi "Erdoğan maden kazasını önemsemedi" başlığı ile okuyucularına duyurduğu Soma’daki kaza haberinde Erdoğan’ın vatandaşları şaşkınlığa ittiğini yazdı. Başbakanın "Böyle şeyler olur" dediğini aktaran Spiegel, Erdoğan’ın Soma’da yaşananları 19. yüzyılda İngiltere’deki kazayla kıyaslamasının şaşkınlık meydana getirdiğini kaydetti.

ZDF: ERDOĞAN’IN İÇİN TEHLİKELİ OLABİLİR

Alman devlet televizyonu ZDF, Başbakan Erdoğan’ın yaşananları iş kazası ve kader olarak yorumladığını yazdı. Erdoğan’ın iktidarında birçok devlet kuruluşunun özelleştirildiğine dikkat çeken ZDF, kömür işletmelerinin bunlardan birisi olduğunu belirtti. Maden ocaklarında güvenlik standartlarından sorun olduğunu ve Avrupa standartlarının gerisinde olduğunu aktaran ZDF, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda bir çalışma yapmadığını ve Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi tehlikeli olduğunu vurguladı.

SÜDDEUTSCHE GAZETESİ: SOMA ÖLÜMÜ ANIYOR

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Süddeutsche Gazetesi (SZ) “Soma şimdi ölümü anıyor” başlığı ile okuyucularına duyurduğu haberde, yeraltındaki madenciler hakkında kimsenin net bir rakam vermediğini yazdı. Erdoğan’ın yaşananları “kader” olarak tanımladığını yazan SZ, “Fakat maden ocağındaki bu trajedi o kadar da beklenmedik bir şekilde gelmedi.” diyerek güvenlik önlemlerinin eksikliğine dikkati çekti. Erdoğan’ın “Bu bölgenin insanları bu tür kazalara alışıktır.” sözlerine yer veren SZ, Erdoğan’ın sert şekilde eleştirildiğini ve Türkiye’de her geçen gün bu tür açıklamalara destek verenlerin azaldığını kaydetti.

FAZ: ERDOĞAN SORUMLULUĞU KABUL ETMİYOR

Kaza sonrası Erdoğan’ın “Dünyada böyle kazalar oluyor” sözünü başlığa çeken Frankfurter Allgemeine Gazetesi (FAZ), “Erdoğan sorumluluğu kendisinden uzak tutuyor” yorumunu yaptı. Vatandaşların Erdoğan’ı protesto ettiğini ve hükümeti sorumlu tuttuğunu belirten FAZ, hükümetin ise sorumluluğu üstlenmediğini ifade etti.

DİE ZEİT: ERDOĞAN KAZAYI HAFİFE ALDI

Yüzlerce vatandaşın olduğu Soma maden ocağı kazasını Başbakan Erdoğan’ın hafife aldığını yazan Die Zeit gazetesi, Erdoğan’ın yaşananları herhangi bir yerinde yaşanabilecek bir iş kazası olarak yorumladığına dikkat çekti. Erdoğan’ın 18. yüzyılda İngiltere’de yaşanan maden kazalarını detayına kadar anlattığına dikkati çeken Zeit, Erdoğan üzerindeki baskıların arttığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar