Alman Kızılhaç’ı kan bağışı kampanyasına Türkleri de davet ediyor

Ülke genelinde 1 Şubat’ta kan bağışı kampanyası başlatan Alman Kızılhaç’ı (DRK), kampanyanın 31 Mart’a kadar devam edeceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Alman Kızılhaç’ı kan bağışı kampanyasına Türkleri de davet ediyor

Ülke genelinde 1 Şubat’ta kan bağışı kampanyası başlatan Alman Kızılhaç’ı (DRK), kampanyanın 31 Mart’a kadar devam edeceğini duyurdu. Schwaebisch Gmünd DRK da bölgesindeki Türkleri kampanyaya destek vermeye davet etti.

Bir bildiri yayınlayan DRK, karnaval döneminde Baden-Württemberg (BW) eyaletinde 2 bin, Hessen eyaletinde de bin kan bağışına ihtiyaç olduğunu açıkladı. Bağışlanan kanlar; yaralıların acil kana ihtiyacı olduğu durumlarda ve kanserli hastalarda kullanılacak.

Açıklamada, kanı çok uzun müddet stoklamanın mümkün olmadığı ve kan bağışı kampanyalarının desteklenmesinin önemli olduğu da vurgulandı. 18-71 yaş arasında sağlıklı herkesin kan verebileceğini belirten uzmanlar, ilk kez kan vermek isteyenlerin 64 yaşını geçmemesi konusunda da uyardı. Schwaebisch Gmünd DRK, 25 Şubat Salı günü saat 14.00-19.30 saatleri arasında Lorch Stadthalle’de kan bağışı düzenliyor. CİHAN

Yorumlar