Alman istihbaratı, ırkçı teröristlere para aktarıyormuş

NSU davasında şahit olarak dinlenen aşırı sağcı Tino Brandt, Alman istihbarat kurumu 'Anayasa Koruma Teşkilatı’nın teröristlere para yolladığını anlattı.Almanya’da 8’i Türk 10 kişinin ölümünden, banka soygunu ve bombalı saldırılardan...

Google Haberlere Abone ol
Alman istihbaratı, ırkçı teröristlere para aktarıyormuş

NSU davasında şahit olarak dinlenen aşırı sağcı Tino Brandt, Alman istihbarat kurumu 'Anayasa Koruma Teşkilatı’nın teröristlere para yolladığını anlattı.

Almanya’da 8’i Türk 10 kişinin ölümünden, banka soygunu ve bombalı saldırılardan sorumlu tutulan Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresi hakkındaki davaya Münih’te devam ediliyor.

Dünkü oturumda şahit olarak dinlenen Thüringer eyaletinden aşırı sağcı Tino Brandt, 1998 yılında Anayasa Koruma Teşkilatı’nın NSU’lu teröristlere para yolladığını anlattı.

AKT’ye 2001 yılına kadar muhbirlik yapan aşırı sağcı Brandt’ın, bu tarihe kadar söz konusu kurumdan 200 bin mark para aldığı belirlenmişti.

Thüringer Heimatschutz adlı aşırı sağ örgütü liderlerinden olan Brandt, kendisine verilen parayı NSU’lu terör hücresine aktardığını söyledi.

En az 7 veya 8 kez benzer bir faaliyet içinde bulunduğunu vurgulayan ırkçı ancak verilen miktarları hatırlayamadığını ifade etti.

NSU terör üçlüsü Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt, Beate Zschaepe ile ilişkisi konusunda ayrıntılar da anlatan Thüringen’li Neonazi, birkaç hafta önce yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Brandt’a yönelik suçlamalar NSU davasıyla ilgili değil. Brandt, aşırı sağcı çocuklara yönelik cinsel suistimal suçlamalarıyla halen gözaltında tutuluyor. CİHAN

Yorumlar