Alman halkı da Juncker’in AB komisyonu başkanı olmasını istiyor

Almanya’da yapılan bir anket halkın, AB komisyonu başkanlığı konusunda federal hükümetin tavrını destekler nitelikte olduğunu gösterdi.Alman Birinci Devlet Kanalı ARD tarafından yaptırılan ankete göre halkın yüzde 60’ı Lüksemburg...

Google Haberlere Abone ol
Alman halkı da Juncker’in AB komisyonu başkanı olmasını istiyor

Almanya’da yapılan bir anket halkın, AB komisyonu başkanlığı konusunda federal hükümetin tavrını destekler nitelikte olduğunu gösterdi.

Alman Birinci Devlet Kanalı ARD tarafından yaptırılan ankete göre halkın yüzde 60’ı Lüksemburg eski Başbakanı Jean Claude Juncker’in AB komisyonu başkanı olmasını istiyor. Buna karşı çıkanların oranı ise yüzde 26 dolayında kaldı.

Başbakan Angela Merkel ve koalisyon ortağı Sosyal Demoktarlar, Juncker’in başkanlığına destek verirken İngiltere Başbakanı David Cameron ise Juncker’in başkan olması durumunda ülkesinin AB’den ayrılabileceği tehdidinde bulunmuştu.

Alman halkının böylelikle büyük kısmının İngiltere’nin tavrına karşı çıktığı da belirlenmiş oldu. Zira halkın yüzde 55’i İngiltere AB’den ayrılacak olsa bile bu fikirlerinin değişmeyeceğini söyledi.

Öte yandan Ukrayna krizi konusunda ise halkın Rusya’ya olan tavrı önceki haftalara göre kısmen yumuşamış görülüyor.

Ankete katılanların yüzde 89’u Rusya ile AB arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini isterken, Rusya’nın yaptırımlar aracılığı ile izole edilmesine karşı çıktı.

Buna karşın Rusya’nın partner ülke olabileceğini düşünenlerin oranı yüzde 14’ten yüzde 21’e yükselirken, Moskova’yı güvenilmez bulanların oranı ise yüzde 74 gibi yüksek seviyelerde kalmaya devam etti. CİHAN

Yorumlar