Alman devlet televizyonunda anket skandalı

Alman devlet televizyonu ZDF’in, “Almanya’nın en iyi adamı ve kadın” anketleri konusunda sahtekarlık yaptığı belirlendi.Focus Online’da yer alan bir habere göre, ZDF “Almanya’nın en iyi adamı” ve “Almanya’nın en iyi kadını”...

Google Haberlere Abone ol
Alman devlet televizyonunda anket skandalı

Alman devlet televizyonu ZDF’in, “Almanya’nın en iyi adamı ve kadın” anketleri konusunda sahtekarlık yaptığı belirlendi.

Focus Online’da yer alan bir habere göre, ZDF “Almanya’nın en iyi adamı” ve “Almanya’nın en iyi kadını” anketlerinde manipülasyon yaptı ve adayları istediği sıraya yerleştirdi.

ZDF kanalında “Deutschlands Beste / Almanya’nın En İyisi” adlı televizyon programında açıklanan anket sonuçlarının programın redaksiyonunda çalışan ekip tarafından değiştirildiği belirtildi.

Ciddiyeti ve güvenilirliği ile tanınan Alman devlet televizyonlarında ortaya çıkan bu skandal büyük bir güven kaybına neden oldu.

Program direktörü Norbert Himmler, “Anket sonuçlarının maniple edilmesi program yönetmeliklerimize göre büyük bir suçtur. Sorumlular sonuçlarına katlanacaktır.” açıklaması yaptı.

Söz konusu skandal sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

CİHAN

Yorumlar