Alman devlet televizyonuna Türk moderatör

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’de yayınlanan "Tagesthemen" (Günün Konuları) adlı haber programında moderatörlük yapacak ilk Türk kökenli kişi Pınar Atalay olacak.

Google Haberlere Abone ol
Alman devlet televizyonuna Türk moderatör

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’de yayınlanan "Tagesthemen" (Günün Konuları) adlı haber programında moderatörlük yapacak ilk Türk kökenli kişi Pınar Atalay olacak. Pınar Atalay ilk sınavını bu Cuma akşamı, saat 21.45’ten itibaren vermeye hazırlanıyor. 35 yaşındaki gazeteci Cuma akşamı programı ilk kez sunacak olmasından dolayı büyük heyecan duyduğunu belirterek, "Tagesthemen Stüdyosu’nda izleyicilere ilk kez 'iyi akşamlar' dileyecek olmanın heyecanıyla doluyum. Gazeteci ve televizyon moderatörü olarak çok sayıda yayında moderatörlük yaptım ama Tagesthemen çok özel bir program." dedi.

Pınar Atalay 2006 yılından bu yana ARD çatısı altında çalışıyor. Atalay daha önce "Cosmo TV", "NDR Aktuell", "hoenix Runde” adlı yayınları başarıyla sundu. Bu yılın ilk ayından itibaren ise NDR'nin tüketicilere yönelik "Plusminus" adlı programın moderatörlüğünü üstlendi.

RÜYASINI GÖRDÜĞÜ MESLEK DEĞİLDİ

Moda dizaynı okumayı düşleyen ancak zamanla gazeteci olmaya karar veren Pınar Atalay bir Türk anneyle babanın kızı olarak 1978 yılında, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde bulunan Lemgo kasabasında doğdu. Gazeteci olarak kariyerine lise mezuniyetinden sonra NDR’ye bağlı Radyo Lippe’de stajyer olarak başladı. Daha sonra bu radyonun serbest çalışan muhabirleri arasına katıldı. Oradan Antenne Münster adlı radyo kanalına geçti. Daha sonra televizyoncular tarafından fark edildi ve WDR Televizyon Kanalı’nda göçmenlere yönelik yayın yapan Cosmo TV’de moderatör olarak işe başladı.

Atalay yüksek prestijli Tagesthemen Haber Programı’nın yeni yüzü olana dek ARD çatısı altında bir çok yayın kanalında başarılı çalışmalar yaptı. Tagesthemen’de moderatör olarak çalışan İngo Zamperoni’nin Washington muhabirliğine atanması sonucu boşalan koltuğa Pınar Atalay layık görüldü. CİHAN

Yorumlar