Alman başsavcı, NSA dinlemeleri için soruşturma açıyor

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Almanya Başbakanı Angela Merkel’in cep telefonunu dinlediğinin ortaya çıkmasından aylar sonra nihayet hukuki bir adım atılıyor.NSA’in sadece Merkel’i değil Almanya’nın bütün iletişim ve internet...

Google Haberlere Abone ol
Alman başsavcı, NSA dinlemeleri için soruşturma açıyor

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Almanya Başbakanı Angela Merkel’in cep telefonunu dinlediğinin ortaya çıkmasından aylar sonra nihayet hukuki bir adım atılıyor.

NSA’in sadece Merkel’i değil Almanya’nın bütün iletişim ve internet altyapısını takibe aldığı ortaya çıkmış ve bu durum Alman halkında büyük bir infiale neden olmuştu.

Şimdi ise Karlsruhe’deki Federal Başsavcılığın Merkel’in dinlenmesine ilişkin bir soruşturma başlatacağı belirtildi.

Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan bir habere göre Federal Başsavcı Harald Range bu konuda ilk adımı atacak.

Ancak Range’nin sadece Merkel’in dinlenmesi olayıyla ilgili soruşturma açacağı buna karşılık NSA’in Almanya’daki dinlemelerine ilişkin genel bir soruşturmaya sıcak bakmadığı öne sürüldü.

Geçtiğimiz haftalarda Range’nin bu konuda neden hala adım atmadığı tartışılmış ve başsavcıya yönelik medyada eleştiriler yer almıştı.

Karlsruhe bu şekilde toplu bir soruşturma yerine diplomatik yolların kullanılarak olayın aydınlatılmasının daha yerinde olduğu görüşünü savunuyor. CİHAN

Yorumlar