Alman basını Erdoğan'ın sert tepkisini seçim sürecine bağladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’a yönelik sert eleştirileri Alman basınında yer bulmaya devam ediyor.Deutsche Welle'nin haberine göre Süddeutsche Zeitung gazetesi konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:"Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Alman basını Erdoğan'ın sert tepkisini seçim sürecine bağladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Cumhurbaşkanı Gauck’a yönelik sert eleştirileri Alman basınında yer bulmaya devam ediyor.

Deutsche Welle'nin haberine göre Süddeutsche Zeitung gazetesi konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan eleştiriye pek katlanamıyor. Bu, bilinen bir şey. O nedenle de Almanya Cumhurbaşkanı'nın sözlerine sert tepki göstermesi şaşılacak bir durum değil. Ancak Erdoğan'ın konuşmasındaki ses tonu o kadar keskin ki, bunun ancak iki açıklaması olabilir: Birincisi; Gauck, Türkiye'de demokrasinin durumuna yönelik doğru bir tespit yaptı. İkincisi de; Erdoğan yeniden bir seçim kampanyası sürecinde. Bu kez, cumhurbaşkanlığı yolunda…"

"ERDOĞAN'IN HAKARET ETME ÖZGÜRLÜĞÜ"

Aynı konuya dair değerlendirme yapan bir diğer gazete de Die Welt. Gazete, Erdoğan'ın sert açıklamalarını AB ilişkileri açısından ele aldı:

"Türkiye ile AB arasındaki diyalogta bir model ortaya çıktı. Avrupalılar, uygarca bir arada yaşamla ilgili sözel kurallara uymak için çabalıyor, Türk tarafı ise Avrupa ve Avrupa'nın politikacılarına hakaret etme özgürlüğünü kullanıyor. Bunun en taze örneği, Erdoğan'ın Almanya Cumhurbaşkanı'na yönelik sözleri: Erdoğan, Gauck'un Türkiye ziyaretinde 'çirkin şeyler söylediğini, çünkü onun hâlâ kendisini bir rahip sandığını' söyledi. Erdoğan bir sonraki Almanya ziyaretinde, bu kez tıpkı Gauck'un yaptığı gibi kendisinin de Alman hükümetini eleştireceğini açıkladı. Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Erdoğan, Almanya'daki Türklerin oyları için propaganda yapıyor. O yüzden belki Erdoğan'a şimdi bir deyimi hatırlatmakta fayda var: Her ne kadar onsuz olunabilse de nezaket bir erdemdir." CİHAN

Yorumlar