Alkol bağımlılığında erken müdahale önemli

Almanya’da alkol sorunu, caydırıcı tüm önlemlere rağmen çok sayıda insanın hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Alkol bağımlılığında erken müdahale önemli

Almanya’da alkol sorunu, caydırıcı tüm önlemlere rağmen çok sayıda insanın hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülke genelinde 1,3 milyon kişi bağımlılık derecesinde alkol tüketirken, 9,5 milyon kişi ise sağlığını riske atacak şekilde alkol tüketiyor. İstatistiklere göre Almanya’da her yıl alkol ya da alkole bağlı sebeplerden dolayı 74 bin kişi hayatını kaybediyor.

Alkol tüketimi için harcanan 26,7 milyar ekonomik maliyetin 7,4 milyarı sadece sağlık sistemine gidiyor. Alkolün olumsuz etkilerinin görüldüğü yerlerden biri de Hamburg. 2013 istatistiklerine göre eyalette yaşları 18 ila 64 arasında değişen 40 ila 45 bin arasında alkol bağımlısı var. Hamburg Sağlık Bakanı Cornelia Prüfer-Storcks, özellikle sosyal ve psikolojik baskı altında bulunan kişilerin daha fazla bağımlılık riski altında bulunduğunu belirtti.

Geçen yıl 18 milyon Euro devlet desteği ile 16 bin 500 bağımlıya ulaşıldığını anlatan bakan, bu kişilerin yarısına uzun süre danışmanlık hizmeti verildiğini, çok sayıda bağımlının da rehabilitasyona gönderildiğini söyledi. Erken mücadelenin önemli olduğuna dikkat çeken Prüfer-Storcks, "Bağımlılıktan etkilenen kişilerin çok büyük bir kısmının sağlığı erken müdahale ile iyileşebilir veya bağımlılık sorunu tamamen bitebilir." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar