Aliyev: Yolsuzluk ve rüşvete karşı verilen savaşın artacak

Azerbaycan'da geçtiğimiz yılın sosyo-ekonomik kalkınma sonuçlarının değerlendirilmesi ve 2014 yılındaki hedeflere ilişkin gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yolsuzlukla mücadele açıklamaları damga vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Aliyev: Yolsuzluk ve rüşvete karşı verilen savaşın artacak

Azerbaycan'da geçtiğimiz yılın sosyo-ekonomik kalkınma sonuçlarının değerlendirilmesi ve 2014 yılındaki hedeflere ilişkin gerçekleştirilen bakanlar kurulu toplantısına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yolsuzlukla mücadele açıklamaları damga vurdu. Aliyev, yılın ilk bakanlar kurulu toplantısında yolsuzluk ve rüşvete karşı verilen savaşın artacağını duyurdu.

Sistem içerisinde yolsuzluğa bulaşan memurların ivedilikle vazifelerinden uzaklaştırılması gerektiğini söyleyen Aliyev, "Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda bu konuda çalışmalar artarak sürdürülecek. Bu beladan kurtulmak için çok ciddi adımlar atacağız." dedi. Aliyev, geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan ve vatandaşların herhangi bir engelleme ve rüşvete maruz kalmadan devletten hizmet alabildikleri ''Asan Hizmet'' modelinin bütün ülkeye yayılması için de çalışmalar yapılacağı müjdesini verdi.

ULUSLAR ARASI SAYGINLIĞIMIZ ARTTI

Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkenin önceki yıllarda olduğu gibi başarılı sosyo-ekonomik kalkınma grafiği yakaladığını ve bunun doğal sonucu olarak da uluslararası saygınlığını artırdığını vurguladı. Aliyev, ülkenin BM Güvenlik Kurulundaki iki yıllık üyeliği döneminde uluslararası hukuku ve adaleti temel alarak her zaman kararlı bir tutum ortaya koyduğunu, bu süre zarfında uluslararası imajının daha da pekiştiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Aliyev, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesindeki Azerbaycan karşıtı güçlerin 2013 yılı başlarında ülkeye karşı yürüttükleri kampanyanın hüsranla sonuçlandığını ifade etti.

TANAP, TAP PROJELERİ ÜLKENİN DEĞERİNE DEĞER KATACAK

Cumhurbaşkanı Aliyev konuşmasında Azerbaycan'ın, Şahdeniz 2'den çıkartılacak doğal gazı Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu (TANAP) ve Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı (TAP) sayesinde doğal gaz tedarikçisi ülke olarak değerinin katlanacağını söyledi. Ülke adına geçtiğimiz yıl çok önemli ekonomik anlaşmaların imzalandığına dikkat çeken Aliyev, 17 Aralık'ta Bakü'de imzalanan Şahdeniz 2 projesi ile ilgili nihai yatırım anlaşmasını ''asrın anlaşması'' olarak nitelendirdi. Aliyev, "Gelecekte Avrupa'nın enerji güvenliği konusuna Azerbaycan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen projelerin katkısı çok büyük olacak." dedi.

KARABAĞ SORUNU, ERMENİSTAN'IN UZLAŞMASIZ TUTUMUNDAN DOLAYI ÇÖZÜLMÜYOR

Ermenistan’la Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun çözümü için yürütülen görüşmelerde Ermenistan’ın uzlaşmasız tutumu sonucunda hiçbir ilerleme sağlanamadığını vurgulayan Aliyev, bu ülkenin işgal ettiği toprakları boşaltmasına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) 4 kararını derhal icra etmesi gerektiğini söyledi. Ermenistan yönetimini sert bir dille uyaran Aliyev, ''Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü tekrar sağlanmalıdır. Anlaşmanın şartları bundan ibarettir. Taraflar daima 'diyalogdan başka çare yok' diyorlar. Ama biliyorsunuz ki dünyada her konuda çözüm adına birçok alternatif var. Biz sadece problemin barışçıl yollarla çözülmesi taraftarıyız.'' dedi.

Toplantının sonunda Cumhurbaşkanı Aliyev, bir önceki yılda elde edilen başarıların 2014 yılında da sürdürülmesi için yatırım programlarının kapsamının genişletilmesi, makro ekonomik istikrarın sürdürülmesi, ekonomik reformlara ve girişimcilere sağlanan devlet desteğinin devam ettirilmesi ve enflasyonun kontrol altında tutulması gerektiğine vurgu yaptı.

Aliyev, aynı zamanda, 2014 yılının bir yıl sonra Bakü’de düzenlenecek olan Birinci Avrupa Olimpiyat Oyunları’na hazırlık açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, geçtiğimiz yılın bilişim teknolojileri yılı olduğunu hatırlatarak 2014 yılının sanayi yılı olacağını da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar