Akşam’ın ‘ünlü’ akademisyeni, Gülen’e değil İslam’a düşman bir hezeyancı çıktı

Hükümet yanlısı medya, Hizmet Hareketi'ni karalamak için İslam düşmanı isimlere sarılmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Akşam’ın ‘ünlü’ akademisyeni, Gülen’e değil İslam’a düşman bir hezeyancı çıktı

Hükümet yanlısı medya, Hizmet Hareketi'ni karalamak için İslam düşmanı isimlere sarılmaya devam ediyor. Akşam Gazetesi’nin, bugün manşetten verdiği haberdeki asılsız iddiaların kaynağı olan Paul L. Williams’ın, ortaya attığı akıl dışı iddiaları ile maruf bir İslam düşmanı olduğu ortaya çıktı.

Gazetenin, imzasız röportajında, “ünlü akademisyen” olarak lanse ettiği Williams, birkaç yıl öncesine kadar “The Last Crusade” (Son Haçlı Seferi) isimli bir internet sitesi yönetiyordu. ABD’de Müslüman karşıtlığını körüklemek ve tüm Müslümanları “terörist” göstermek için çok sayıda kitap ve makale yazan Williams’ın son iki kitabının isimleri de “Crescent Moon Rising: The Islamic Transformation of America” (Hilal’in Yükselişi: Amerika’nın İslami Transformasyonu) ve “The Day of Islam: The Annihilation of America and the Western World” (İslam’ın Günü: Amerika ve Batı Dünyası’nın Toptan İmhası) şeklinde.

Teoloji alanında doktorası olan ve bir dönem Evanjelik papazlığı da yapan Williams’ın, haberde iddia edildiği gibi, herhangi bir üniversitede sürdürdüğü bir profesörlüğü bulunmuyor. Akşam haberinde şahsın hangi üniversitede çalıştığı veya bugüne kadarki yayınlarından ise hiç bahsetmiyor.

MESNETSİZ İDDİALARI BİRÇOK KEZ YALANLANDI

Williams, okumuş, eğitimli, diyaloğa açık Müslümanların, “El Kaide’den çok daha tehlikeli olduğunu” savunan ve daha önce de sayısız kez iddialarının yalan olduğu ortaya çıkarılmış şaibeli bir isim. 11 Eylül terör saldırıları sonrasında ABD’de özellikle üniversitelerde okuyan ya da çalışan Müslümanları hedef alan Williams, ününü 2006 yılında yayınlanan “The Dunces of Doomsday” (Kıyametin Ahmakları) adlı kitabındaki bir iddiayla elde etti. Kanada’nın Hamilton şehrindeki McMaster Universitesi’nde çalışan Müslüman akademisyenlerin, ABD şehirlerinde patlatılmak üzere 81 kilogram nükleer malzemenin çalınmasına izin verdiğini iddia etti. Hiçbir nükleer kayıpları olmadığını açıklayan üniversite, yapılanın “iftira ve kara propaganda” çalışması olduğunu belirterek Williams’ı dava etti. Üniversitenin avukatı Peter Downard, Williams’ın iddiasını “UFO iddiaları düzeyinde” gördüklerini söyledi. Kitabın yayıncı firması WND Books/Cumberland House Publishing de bir açıklama yaparak, Williams’ın iddialarının “hiçbir gerçek bilgiye dayanmadığını” kabul etti ve “açıkça tekzip ediyoruz” dedi. Kanada Nükleer Güvenlik Komisyonu da aynı şekilde iddiaları yalanladı.

İddiasının yalanlanmasından sonra artık Fox News kanalına konuk analist olarak çağrılmayan Williams, “Son Haçlı Seferi” adlı bloğuna yazdığı bir yazısında Fox News’in de “İslam’ın yuvası haline geldiğini” iddia etti. Ancak Williams, 2010 yılında bloğunu kapattı ve bazı yazılarını sildi.

CV’Sİ BİLE TEKZİP EDİLDİ

Williams’ın kendi biyografisinde Wall Street Journal’da yazılar yazdığı iddiaları da gazete tarafından yalanlandı. Truthout yazarı Barnabe F. Geisweiller, 9 Mart 2010 tarihli yazısında, 1976 yılına kadar bütün WSJ arşivini taradığını ve tek bir Paul L. Williams makalesi bile bulamadığını aktarıyor. Gazeteden Timothy Lemmer da Geisweiller’a gönderdiği e-mail’de, 1984’e kadarki arşivi bizzat taradığını ve söz konusu kişinin tek bir yazısına bile rastlamadığını bildiriyor. Aynı şekilde USA Today gazetesinde yazıları yayınlandığı iddiaları da, arşiv taramasında ispatlanamadı. Williams, FBI’a bazen 5 yıl, bazen de 7 yıl ‘danışmanlık’ yaptığını iddia ediyor. Geisweiller, Williams’ın FBI’a danışmanlık yaptığı iddiasını da hiçbir yerde belgeleyemediğini ve FBI’ın da bu bilgiyi hiçbir zaman onaylamadığını kaydediyor.

Paul L. Williams, Scranton Üniversitesi ile Wilkes Üniversitesi’nde 10 yıldan fazla bir süre felsefe, din ve beşeri bilimler dersleri verdiğini iddia ediyor. Wilkes Üniversitesi kayıtları, Williams’ın 1998 yılında sadece 1 yıl felsefe dersi verdiğini gösteriyor. Scranton Üniversitesi ise Williams’ın 25 yıl önce disiplinler arası bir ders verdiğini kaydediyor; ancak kayıtlarda bu dersin ne kadar sürdüğü yok.

“GÜL VE ERDOĞAN, GÜLEN’İN ÖĞRENCİSİ” DEMİŞTİ

Williams, halen, ABD aşırı sağının İslam karşıtı en fazla yayını gerçekleştiren platformlarından biri olan ‘’Family Security Matters’’ adlı sitede yazıyor. Site, ABD Başkanı Barack Obama’nın “gizli Müslüman olduğu” ve “ABD’yi şeriat devleti yapmaya çalıştığı” gibi çok sayıda absürt komplo teorisine sık sık yer vermekle ünlü.

Williams, bu sitede 14 Ağustos 2010 tarihli yazısında, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın Fethullah Gülen’in öğrencisi olduğunu da iddia ediyor. Aynı yazısında, Türk derneklerinin Washington merkezli 35 yıllık çatı örgütü ATAA’nın da Hizmet Hareketi’ne ait olduğu safsatasını yazıyor.

FİLİSTİNLİLERE “SÜBYANCI” HAKARETİ

Williams, Filistinlilerin, “pedofili” olduğu iddiasıyla da tartışmaların odağında yer almıştı. Williams’ın ABD çapındaki etkinliklerde ya da internet platformlarında beraber hareket ettiği isimler arasında, Daniel Pipes, Steve Clemons, Robert Spencer, Pamela Geller, Brigitte Gabriel gibi İslamofobi cephesinin ünlüleri de yer alıyor.

CİHAN

Yorumlar