AK Partili Özdağ’dan Hocaefendi’ye Humeyni ve Hitler yakıştırması

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, haftasonu Avusturya’da katıldığı bir programda Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi’ne yönelik ağır hakaretlerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Özdağ’dan Hocaefendi’ye Humeyni ve Hitler yakıştırması

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, haftasonu Avusturya’da katıldığı bir programda Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi’ne yönelik ağır hakaretlerde bulundu. Gülen Hocaefendi’yi, İran’da devrim yapan Ruhullah Humeyni gibi niyetleri olmakla suçlayan Özdağ, “Polisi, emniyeti, askeri, medyayı ele geçirerek ardından gelip Anadolu'ya 10 yıl sonra, 5 milyon kişi karşılayacak… Humeyni'ye nasıl teslim olduysa İran, biz de öyle teslim olacağız öyle mi?” diye konuştu.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya şubesinin Linz şehrinde düzenlediği ‘Yükselen Türkiye’ konferansında konuşan Özdağ, Fethullah Gülen’i Humeyni ve Hitler’e benzeterek, şunları söyledi: “Devletin imkânlarıyla zengin olacaksın, dershane kuracaksın okul açacaksın üzerine geçirip ticaret yapacaksın, sonrada devleti ele geçirme çalışması yapıp Humeyni'ye özeneceksin, Hitler'e özeneceksin, Kaddafi’ye… Yok öyle şey ben, asla müsaade etmem ona. Beni ne Koç terbiye eder, ne Aydın Doğan terbiye eder, ne Çevik Bir terbiye eder, ancak halk terbiye eder.”

“Sandıkla gelirim sandıkla gideri.” ifadelerini kullanan Özdağ, “Eğer gücün yetiyorsa, gelirsin ülkene parti kurarsın.” dedi.

Gülen’i ziyaretinde arasında geçen diyaloğu aktaran Özdağ, Gülen’i devletin kurumlarını ele geçirmeye çalışmakla suçladı. Özdağ, şunları söyledi: “Ben kendisine ‘Anadolu‘ya dön. Tüm Türkiye neden ABD‘de yaşıyorsunuz diye soruyor. Bak Erbakan, Özal, Muhsin Yazıcıoğlu bedel ödedi, Erdoğan 12 yıldır ödüyor, sizi bekliyoruz.’ dedim. Kendisi, ‘Gelirsem size olan düşmanlıkları köpürtmek istemem, gelirsem size olan düşmanlıklar artar.’ dedi. ‘Siz gelirseniz düşmanlıklar azalır, gelirsiniz birlik oluruz güç oluruz.’ dedim. Ancak baktık ki siyaseti terbiye etmek isteyen, polisi, emniyeti, askeri, medyayı ele geçirerek ardından gelip Anadolu'ya 10 yıl sonra, 5 milyon kişi karşılayacak… Humeyni'ye nasıl teslim olduysa İran, biz de öyle teslim olacağız öyle mi? Hiç kimse bizi terbiye etmeye kalkmasın. Hedef Erdoğan'ı iktidardan uzaklaştırmak ve (onu) cumhurbaşkanı yaptırmak istemiyorlar.” CİHAN

Yorumlar