Air France’dan ‘engelli yolcu’ açıklaması

Fransız hava yolları Air France, uçaktan indirilen engelli yolcuyla ilgili yaptığı açıklamada, ailenin hava yolunun uçuş seçeneği ve yardım taleplerini reddettiğini, başka bir hava yolundan bilet satın almayı tercih ettiğini iddia etti....

Google Haberlere Abone ol
Air France’dan ‘engelli yolcu’ açıklaması

Fransız hava yolları Air France, uçaktan indirilen engelli yolcuyla ilgili yaptığı açıklamada, ailenin hava yolunun uçuş seçeneği ve yardım taleplerini reddettiğini, başka bir hava yolundan bilet satın almayı tercih ettiğini iddia etti. Engelli çocuğu ile mağdur olan Nazime Güngör ise, açıklamalarının hiç birisinin doğru olmadığını, ilk yardım yapılmadığını, kendilerinden yeni bilet için ise 500 Euro istendiğini savundu.

Air France’ın Paris-İstanbul seferinde engelli çocuğuyla seyahat eden Türk yolcu İngiliz yolcular rahatsız oldu diye uçaktan indirilmişti. Air France, engelli yolcunun uçaktan indirilmesine ilişkin haberle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “Air France’ın AF1590 uçuş numarasıyla Paris Charles de Gaulle – İstanbul Atatürk Havalimanı seferini yapan uçağı, Uluslararası Tokyo Konvansiyonu çerçevesinde, genç engelli bir yolcunun uçuş ve yolcu güvenliğini tehdit edici durumu sebebiyle Münih havalimanına acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Air France Münih personeli, iki aile ferdiyle birlikte uçaktan inen yolcuya ilk tıbbi müdahalenin yapılmasını sağlamıştır. Engelli yolcunun annesi, Nazime Güngör, Münih havalimanında oğlunun sakinleşmesini ve kriz geçirmemesini sağlayacak ilacını uçuştan yeterli süre önce vermediğini teyit etmiştir. Münih havalimanına indikten sonra verilen ilacıyla genç yolcu sakinleşmiştir.” denildi.

‘AİLE UÇUŞ SEÇENEKLERİNİ REDDETMİŞTİR’

Münih’te Güngör Ailesi’ne tıbbi yardım, uçuş seçenekleri ve gerekirse konaklamanın da dahil olduğu tüm hizmetler sunulduğunu aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ailenin biletleri iptal edilmemiştir. Aile, Münih’ten Air France ile sunulan İstanbul uçuş seçeneklerini reddetmiş ve aile fertlerinden biri, başka bir havayolu şirketiyle tek yön bilet satın almayı tercih etmiştir. Kamuoyunun bilgisine, yolcumuzun Fransız vatandaşı olduğunu, uçağımızın acil iniş yapmasının uçuş ve Güngör Ailesi’nin de dahil olduğu yolcu güvenliği önceliği sebebiyle gerekli olduğunu sunarız.”

‘SÖYLEDİKLERİ HİÇBİR ŞEY DOĞRU DEĞİL’

Engelli çocuğu ile Münih’te indirilen Nazime Güngör, açıklamalarının hiçbirisinin doğru olmadığını savundu. Güngör şöyle konuştu: “Biz indiğimizde hiçbir tıbbi müdahale yapmadı. Çocuk uyuyordu. Hiç biri doğru değil. Sadece hangi ilacı verdiğimi sordular gittiler. Biz Air France’ye gittik. Bana, ‘Biletleriniz iptal olmuştur veremeyiz. Kişi başına 500 Euro vereceksiniz, yeniden bilet alacaksınız.’ dediler. Mecburen Türk Hava Yolları’na gittik. Söyledikleri hiçbir şey doğru değil.”

CİHAN

Yorumlar