Ailelere 'çocuk yetiştirme ehliyeti' gündemde

Almanya’da çocuklarını ihmal eden anne ve babalar için 'çocuk yetiştirme ehliyeti' mecburiyeti getirilmesi istendi.Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisi Aile Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Christina Schwarzer, çocukların çocukluklarını...

Google Haberlere Abone ol
Ailelere 'çocuk yetiştirme ehliyeti' gündemde

Almanya’da çocuklarını ihmal eden anne ve babalar için 'çocuk yetiştirme ehliyeti' mecburiyeti getirilmesi istendi.

Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisi Aile Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Christina Schwarzer, çocukların çocukluklarını yaşayabilmeleri ve iyi bir eğitim alabilmeleri için çocuklarını ihmal eden aileler için çocuk yetiştirme kursu düzenlenmesini istedi.

“Çocuk yetiştirme” ehliyetinin bazı anne ve babalar için gerekli olduğunu dile getiren Schwarzer, “Çeşitli nedenlerden dolayı bazı aileler, çocuk yetiştirmede sorunlar yaşayabiliyor. Bazı anne babalar da küçük çocuklarıyla ilgilenmek istemiyor. Bu tür ailelerin çocuklarının da çocukluklarını yaşama ve iyi bir eğitim alma şansı olmalı.” diye konuştu.

Schwarzer, ilkokul öncesinde yapılan doktor testlerinde de çocuklarını ihmal eden ailelerin tespit edilmesi gerektiğini belirtti.

AİLELERE HAFTALIK EĞİTİM PROGRAMI

Çocuklarını değişik nedenlerden dolayı ihmal ettikleri tespit edilen anne ve babaların, haftalık eğitim programlarıyla desteklenmesi gerektiğini savunan CDU’lu politikacı, “Bu ailelere, dil kursu ve sağlıklı beslenme kursları verilmeli. Ayrıca kurslar bu aileler için zorunlu olmalı. Kurslara gelmeyenler, okulu asan çocukların ailelerine yapıldığı gibi para cezasına çarptırılmalı." CİHAN

Yorumlar