Aile bakanının kadınlara ayrımcılık yaptığına hükmedildi

Almanya'nın eski Federal Aile Bakanı Kristina Schröder'e Berlin İdari Mahkemesi’nden kötü haber geldi. Bakanlıktaki 3 önemli makamı erkek çalışanlara tahsis eden Schröder’in “eşitlik ilkesine” uymadığı ve kadınlara karşı “cinsel...

Google Haberlere Abone ol
Aile bakanının kadınlara ayrımcılık yaptığına hükmedildi

Almanya'nın eski Federal Aile Bakanı Kristina Schröder'e Berlin İdari Mahkemesi’nden kötü haber geldi. Bakanlıktaki 3 önemli makamı erkek çalışanlara tahsis eden Schröder’in “eşitlik ilkesine” uymadığı ve kadınlara karşı “cinsel ayrımcılık” yaptığı gerekçesiyle açılan dava aleyhine sonuçlandı.

Almanya’da Hıristiyan Demokrat Parti’den (CDU) Federal Aile Bakanı olan ve geçen yıl aralık ayına kadar bu görevini sürdüren Kristina Schröder'e “ayrımcılık yaptığı” gerekçesiyle açılan dava aleyhine sonuçlandı.

Schröder, bakanlıktaki üç önemli makama erkek çalışan atadığı için kadın çalışanlardan bazılarının tepkisini çekmiş ve konu mahkemeye taşınmıştı.

Berlin İdare Mahkemesi, konuyla ilgili kararını nihayet açıkladı ve davada eski bakanı haksız buldu. Mahkemeye göre Schörder, “cinsiyet eşitliği” ilkesine aykırı davrandı ve kadın çalışanlara karşı “ayrımcılık” yaptı.

Halihazırda Sosyal Demokrat Partili (SPD) Maunela Schwesig’in bakanlık koltuğunda oturduğu Federal Aile Bakanlığı böylelikle kadın çalışanlara hakkını iade etmekle yükümlü tutuldu.

Eski Bakan Schröder 2009 ile 2013 yılları arasındaki görev süresi boyunca yer yer göçmenlerin tepkisini çeken açıklamalar yapmıştı. CİHAN

Yorumlar