Ahmet Davutoğlu: Kıbrıs’ta iki tarafa eşit yaklaşılmadıkça kalıcı çözüm olmaz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Kıbrıs ziyaretini tarihi olarak değerlendirerek ‘‘(Biden’ın) Sayın Eroğlu'nu KKTC'de ziyaret etmiş olması başlı başına tarihi bir adımdır. Taraflara eşit...

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Davutoğlu: Kıbrıs’ta iki tarafa eşit yaklaşılmadıkça kalıcı çözüm olmaz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Kıbrıs ziyaretini tarihi olarak değerlendirerek ‘‘(Biden’ın) Sayın Eroğlu'nu KKTC'de ziyaret etmiş olması başlı başına tarihi bir adımdır. Taraflara eşit yaklaşıldığını gösteren, bizim açımızdan olumlu bir mesaj verilmiştir.’’ dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında bir soru üzerine Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Kıbrıs ziyaretini değerlendirdi. Davutoğlu, ‘‘Sayın Biden’in Kıbrıs ziyareti gerçekten önemli bir dönemde ve doğru bir gündemle yapılan önemli bir ziyarettir. Türkiye her zaman Kıbrıs sorunun barışçıl bir çözüm bulunması yönünde gayret göstermiştir.’’ şeklinde konuştu.

Ada’da yürütülen müzakerelerin son derece verimli geçtiğinin altını çizen Ahmet Davutoğlu, ‘‘(Biden’ın) Sayın Eroğlu'nu KKTC'de ziyaret etmiş olması başlı başına tarihi bir adımdır. Taraflara eşit yaklaşıldığını gösteren, bizim açımızdan olumlu bir mesaj verilmiştir. Çünkü iki tarafa eşit yaklaşılmadıkça kalıcı bir çözüm bulunması güç. 52 yıl sonra böyle bir ziyaretin yapılmış olması dahi hem iki tarafa hem de uluslar arası topluma güçlü bir destek mesajı vermek anlamında önemli olmuştur.’’ sözlerine yer verdi.

Önümüzdeki dönemde görüşmelerin daha da ivme kazanmasını ümit ettiklerini kaydeden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, konuyu BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la Şangay’da geniş şekilde ele aldıklarını ifade etti. Davutoğlu, karamsar bir uluslar arası ortamda Kıbrıs’ta sağlanacak bir ilerlemenin diğer kriz alanlarına da olumlu etkiler yapacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar