AHF: Hükümetin antidemokratik uygulamaları, Türkiye'yi itibarsızlaştırıyor

Hizmet Hareketi karşıtı kara propagandaya bir tepki de Kanada'dan geldi. Kanada merkezli Anadolu Kültürleri Federasyonu (AHF), Türkiye’de yolsuzluk soruşturmaları akabinde bilhassa bazı siyasiler ve medya organlarınca yürütülen karalama faaliyetlerine te.

Google Haberlere Abone ol
AHF: Hükümetin antidemokratik uygulamaları, Türkiye'yi itibarsızlaştırıyor

Hizmet Hareketi karşıtı kara propagandaya bir tepki de Kanada'dan geldi. Kanada merkezli Anadolu Kültürleri Federasyonu (AHF), Türkiye’de yolsuzluk soruşturmaları akabinde bilhassa bazı siyasiler ve medya organlarınca yürütülen karalama faaliyetlerine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen AHF Başkanı Saadettin Özcan, yaptığı açıklamada “Türkiye’den binlerce kilometre uzakta olan bizler, toplumsal fay hatlarımıza zarar veren bu sürecin menfi etkilerini de yakından görmekte ve toplumsal barışımızı tehdit ettiğine şahit olmaktayız.” dedi. Özcan, son birkaç aydır baş döndürücü bir hızda gelişen sürecin Kanada kamuoyu perspektifinden, “demokratikleşen ve bölgesinde lider konuma yükselen bir devletten, itibarsızlaşan ve demokrasisi hakkında şüpheye düşülen bir topluma gidiş” olarak görüldüğünü ifade etti.

“Ne yazık ki, şuan korkunç bir kâbus yaşıyor gibiyiz. Ülkemiz bir anda, uluslararası kamuoyunda antidemokratik, otoriter ve ahlak dışı uygulamalarla anılır hale geldi” diye sözlerine devam eden AHF Başkanı Özcan, şöyle konuştu: “Kanada’da yaşayan Türk toplumu olarak kullanılan nefret diline, iftira, tehdit ve karalamalara en kısa zamanda son verilmesi ve toplumsal huzurun temini adına çabaların yoğunlaştırılması talebimizi sizlerin huzurunda yineliyoruz.”

Kanada genelinde 24 ayrı üye dernek vasıtasıyla eğitimden kültüre, ticaretten sosyal konulara kadar birçok alanda faaliyet gösteren Anadolu Kültürleri Federasyonu, yıllık 300'ün üzerinde aktivite ile 20 binden fazla kişiye hizmet veriyor.


CİHAN

Yorumlar