AGİT: Gazetecilerin, mesleklerini özgürce icra edebilmesi çok önemli

Milli Güvenlik Kurulu’nda Hizmet Hareketi aleyhine alınan gizli karar ve çeşitli İslami gruplara yönelik fişlemelere dair belgeleri haberleştiren Taraf gazetesi ve muhabiri Mehmet Baransu aleyhinde soruşturma başlatılmasına Avrupa Birliği’nden sonra Avru.

Google Haberlere Abone ol
AGİT: Gazetecilerin, mesleklerini özgürce icra edebilmesi çok önemli

Milli Güvenlik Kurulu’nda Hizmet Hareketi aleyhine alınan gizli karar ve çeşitli İslami gruplara yönelik fişlemelere dair belgeleri haberleştiren Taraf gazetesi ve muhabiri Mehmet Baransu aleyhinde soruşturma başlatılmasına Avrupa Birliği’nden sonra Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’ndan da (AGİT) eleştiri geldi.

Türkiye'nin kurucu üyeleri arasında yer aldığı Viyana merkezli AGİT’in Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic’in ofisinden yapılan açıklamada basın özgürlüğü vurgusu dikkat çekiyor. Cihan Haber Ajansı’na yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Temsilci (Mijatovic), Taraf muhabiri Mehmet Baransu hakkındaki gelişmeleri takip ediyor. Gizli belgeleri yayınlama sebebiyle onyıllarca hapis cezasına çarptırılma riski alarm verici. Aşırı cezalandırmalar, Türkiye’de araştırmacı gazetecilik ve ifade özgürlüğünü tehdit edebilir. Gazetecilerin, mesleklerini özgürce icra edebilmesi ve (haber) kaynaklarını koruma haklarının hukuk güvencesinde olması çok önemlidir.” CİHAN

Yorumlar