AGİT Başkanı Burkhalter Ermeni liderle Karabağ sorununu görüştü

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanı İsviçreli lider Didier Burkhalter Ermenistan’a resmi ziyarette bulundu. İsviçre Konfederasyon başkanı Burkhalter başkent Erivan’da Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve...

Google Haberlere Abone ol
AGİT Başkanı Burkhalter Ermeni liderle Karabağ sorununu görüştü

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanı İsviçreli lider Didier Burkhalter Ermenistan’a resmi ziyarette bulundu. İsviçre Konfederasyon başkanı Burkhalter başkent Erivan’da Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan’la bir araya geldi.

Dün yapılan görüşmelerin ana gündemini Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sorunlar oluşturdu. AGİT dönem başkanı iki ülke arasındaki sorunun çözümü için destek sunacaklarını ifade etti. İsviçreli lider, Karabağ sorunun yapısal ve kalıcı çözümü için iki ülkenin müzakerelere yeniden başlaması gerektiğini söyledi. Burkhalter, 1994 yılında alınan ateşkes kararın kesinlikle bozulmaması gerektiğini vurguladı.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin AGİT dönem başkanlığı görev süresi bittikten sonra da barış müzakerelerine yardımcı olabileceğini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar