Afrika'nın en büyük caz festivali Senegal'de gerçekleştirildi

Afrika'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası St. Louis Caz Festivali, Senegal'de gerçekleştirildi. Başkent Dakar’ın 260 kilometre kuzeyinde yer alan Saint. Louis'de gerçekleştirilen ve dünyaca tanınmış sanatçıları bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Afrika'nın en büyük caz festivali Senegal'de gerçekleştirildi

Afrika'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası St. Louis Caz Festivali, Senegal'de gerçekleştirildi. Başkent Dakar’ın 260 kilometre kuzeyinde yer alan Saint. Louis'de gerçekleştirilen ve dünyaca tanınmış sanatçıları bir araya getiren festivale binlerce caz sever katıldı.

Dünya mirası listesinde yer alan Saint Louis, diğer adı ile Ndar, 1673'ten 1902'e kadar Senegal Fransız kolonisinin başkentliğini yaptı. Açılış konserini Kübalı Orquesta Aragon'un yaptığı ve 5 gün süren festivalde Wasis Didier Labbe (Senegal), Jax Ravel (Madagaskar), Yaron Herman (İsrail), Cyrus Chestnut (ABD), Önder Focan (Türkiye), Moncef Genond (İsviçre), Hervé Samb (Senegal) ve Lucky Peterson (ABD) konser verdi.

Festivale bu yıl davet edilen Önder Focan'ın konseri, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Önder Focan, "Özellikle Türk sanat müziği kökenli parçaları alıyoruz ve düzenleme yapıyoruz. Artı bu parçaların üzerine doğaçlamalar yapıyoruz." diye konuştu.

Caz müziğini geniş kitlelere yaymak isteyen festivale İtalya, Fransa, Avusturya, Almanya, Hollanda, Polonya’dan sanatçılar katıldı. Sanatçılar, atölye çalışmalarıyla Senegalli genç sanatçılara birikimlerini aktaracak. CİHAN

Yorumlar