Afrikalı liderler kalkınma ve yeni ortaklıklar için Senegal’de bir araya geldi

Afrika Birliği'nin, üye ülkelerin sosyal, ekonomik yapısının geliştirilmesi ve kalkınması amacıyla kurulmasını sağladığı Afrika’nın Kalkınması İçin Yeni Ortaklık (NEPAD) örgütü toplantısı Senegal’in başkenti Dakar’da yapıldı.King...

Google Haberlere Abone ol
Afrikalı liderler kalkınma ve yeni ortaklıklar için Senegal’de bir araya geldi

Afrika Birliği'nin, üye ülkelerin sosyal, ekonomik yapısının geliştirilmesi ve kalkınması amacıyla kurulmasını sağladığı Afrika’nın Kalkınması İçin Yeni Ortaklık (NEPAD) örgütü toplantısı Senegal’in başkenti Dakar’da yapıldı.

King Fahd Palace Otel'deki toplantı cumhurbaşkanları ve devlet başkanları seviyesinde yapıldı. Afrika'nın altyapı finansman sorunlarının görüşüldüğü toplantıya Senegal lideri Macky Sall, Mali lideri İbrahim Boubacar Keita ve Nijerya lideri Goodluck Jonhatan katıldı.

NEPAD Yönlendirme Komitesi Başkanı tarafından toplantıda bazı Afrika ülkelerinden işadamları, teknik ve mali danışmanlar ve çok sayıda bakanın yanı sıra Dünya Bankası Afrika Bölgesi Başkanı Makhtar Diop, Afrika Kalkınma Bankası (AfDB) Başkanı Donald Kaberuka ve Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Nkosazana Dlamini-Zuma katılımcılar ve konuşmacılar arasında yer aldı.

NEFAD'ın en büyük projesi bütün Afrika ülkelerini karayolu ile birbirine bağlamak. Bu sayede bölgesel işbirliğinin artırılması ve ulaşım sorununa çözüm bulunması amaçlanıyor. Üye ülkeler arası entegrasyonun hızlıca artırılması da amaçlar arasında.

Özellikle tarım sektörü olmak üzere, sağlık, eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında kalifiye iş gücüne önem vererek, nitelikli insan sayısını arttırmak hedefleniyor. Örgüt, tarım ve gıda güvencesi, insan kaynaklarının gelişimi, bilim ve teknoloji, ticaret, cinsiyet ayrımının giderilmesi olmak üzere 16 ayrı projeyi yürütüyor. CİHAN

Yorumlar