Afrikalı kraliçeden Türk okullarına destek sözü

Afrika’nın son krallığı Swaziland’ın Kraliçesi Ntombi Tfwala, Türk eğitim gönüllüleri ve iş adamlarından oluşan bir heyeti sarayında kabul etti. Afrika’nın tek mutlak monarşi ile yönetilen ülkesinde, oğlu 3.üncü Mswati ile başta...

Google Haberlere Abone ol
Afrikalı kraliçeden Türk okullarına destek sözü

Afrika’nın son krallığı Swaziland’ın Kraliçesi Ntombi Tfwala, Türk eğitim gönüllüleri ve iş adamlarından oluşan bir heyeti sarayında kabul etti. Afrika’nın tek mutlak monarşi ile yönetilen ülkesinde, oğlu 3.üncü Mswati ile başta bulunan Ntombi, ülkesinde açılacak Türk okullarına destek sözü verdi.

Swaziland’ı 82 yıl yöneten Kral 2'inci Sobhuza'nın eşi olan Ntombi Tfwala’nın daveti ile gerçekleşen görüşmede, krallığın eski Dışişleri Bakanı Lutfo Dlamini de hazır bulundu. Ana Kraliçe Ntombi, yoğun gündemine rağmen, Türk heyeti adına konuşan Bosphorus Eğitim Şirketi Direktörü Yavuz Aydın’la uzun süre sohbet etti.

“HALKIM BAŞARILI OKULLARINIZDAN İSTİFADE EDECEK”

Görüşmenin sonunda Cihan Haber Ajansı’na konuşan Kraliçe Ntombi şunları söyledi: “Komşu ülkelerde uzun süredir eğitim faaliyetlerinde bulunmanız ve aynı amaçla ülkemi de ziyaret etmeniz beni çok memnun etti. Yaptığınız işler gerçekten bizim ihtiyacımız olan işler. En önemlisi de eğitim. Bütün dünyada olduğu gibi eğitim de bizim en önemli meselemiz. Açtığınız okulların başarısı bizi çok memnun etti. Eğer bu başarılı okulları ülkemde açarsanız, halkımın çok istifade edeceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

TÜRK İŞ ADAMLARINAN MADEM YATIRIMI ÇAĞRISI

Yatırım konusuna da değinen Swaziland Kraliçesi, “İş adamlarınızın da faaliyetleri çok önemli. Maden gibi tekstil gibi sektörlerde olmanız, yenilikleri buralara getirmeniz çok kayda değer. Ülkemde altın, kömür, elmas rezervleri var. Bu minerallere yatırım yapabilirsiniz.” diye konuştu.

Yavuz Aydın’ın Türkiye’de üniversite eğitimi alacak 3 Swazilandlı öğrenciye tam burs teklifi de Ntombi’yi çok memnun etti. Kraliçe, “Bu üç öğrenciyi kendim seçip ülkenize göndereceğim.” dedi.

Heyetin beraberinde getirdiği gıda ve battaniye yardımı hakkında Kraliçe Ntombi, “Ülkemde HIV/AIDS hastalığının yetim ve öksüz bıraktığı çok sayıda çocuk var. Bu yardımlarınız onlara da ulaşacak. Komşu ülkelerde yaptığınız hizmetleri dikkatlice inceleyeceğim ve ülkeme de yatırım yapmanız için sizlere yardım edeceğim.” dedi.

CİHAN

Yorumlar