Afrika turundaki Heybeliada, Senegal'de kapılarını ziyaretçilere açtı

Senegal’de faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları bünyesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler, başkent Dakar'da demirleyen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na (TDGG) bağlı savaş gemilerini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Afrika turundaki Heybeliada, Senegal'de kapılarını ziyaretçilere açtı

Senegal’de faaliyet gösteren Yavuz Selim Eğitim Kurumları bünyesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler, başkent Dakar'da demirleyen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na (TDGG) bağlı savaş gemilerini ziyaret etti. Tuğamiral Ali Murat Dede komutasında 148 yıl sonra Afrika Kıtası’nı dolaşıp Ümit Burnu’nu geçecek olan dört savaş gemisinden Heybeliada ve Gediz, Senegal Büyükelçisi Zeynep Sibel Algan ve Senegalli yetkililer tarafından karşılandı.

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Türk Deniz Kuvvetleri tarafından Senegal’e tarihinde ilk kez yapılan liman ziyaretinin gururunu yaşadığını ifade etti. Dede, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülen "Yeni Doğan Eğitim" programını başarı ile tamamlayan 39 sağlık personeline sertifikalarını verdi.

Basın toplantısı sonrası verilen resepsiyona, Senegal Balıkçılık ve Denizcilik Bakanı Ali El Haydar'ın da aralarında olduğu çok sayıda yetkili katıldı.

Türk heyeti daha sonra Senegal Genelkurmay Başkanı Mamadou Sow’u makamında ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arası askeri ilişkiler ele alındı.

Gölcük'ten 17 Mart'ta törenle yola çıkan gemiler, Küresel Deniz Güvenliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Türk Deniz Kuvvetleri, bu çerçevede 24 ülke limanını ziyaret edecek.

CİHAN

Yorumlar