AFP, Kuzey Kore’de büro açıyor

Fransız haber ajansı AFP'nin, Kuzey Kore’de sene sonuna kadar büro açacağı öğrenildi. Kuzey Kore’nin genç lideri Kim Jong-un’un AFP’ye büro açmak için izin verdiği ifade edildi. Şu an resmi işlemleri halletmeye çalışan AFP, yakın...

Google Haberlere Abone ol
AFP, Kuzey Kore’de büro açıyor

Fransız haber ajansı AFP'nin, Kuzey Kore’de sene sonuna kadar büro açacağı öğrenildi. Kuzey Kore’nin genç lideri Kim Jong-un’un AFP’ye büro açmak için izin verdiği ifade edildi. Şu an resmi işlemleri halletmeye çalışan AFP, yakın zamanda başkent Pyongyang’dan da haber geçmeye başlayacak.

Uzmanlar, Kuzey Kore’nin dış dünyaya kendilerinin normal bir olduğu imajını vererek, kapalı ülke yaftasından kurtulmak için böyle bir işe izin verdiğini düşünüyor. Bazı uzmanlar ise bunu Pyongyang yönetiminin Fransa ile yakınlaşmak için bir taktik olduğunu öngörüyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Daimi üyesi olan Fransa, Avrupa Birliğiülkeleri için Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilerini başlatmamış nadir ülkelerden biri.

Demokrasi blokundan olup, şu ana kadar Kuzey Kore’de faaliyet gösteren sadece iki haber ajansı var. Japonya’nın Kyoto Haber Ajansı 2006’dan beri, ABD merkezli AP ise 2012’den beri Kuzey Kore’den direkt haber geçiyor.

CİHAN

Yorumlar