Afganistan’ın “besmele üçüzleri” sekiz yaşında

Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Bismillah, Rahman ve Rahim ismi taşıyan üçüzler artık 8 yaşında. Şibirgan'da yaşayan ve çiçekçilikle uğraşan Muhammed Saddik, üçüzlere Bismillah, Rahman ve Rahim...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’ın “besmele üçüzleri” sekiz yaşında

Afganistan'ın kuzeyindeki Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrinde Bismillah, Rahman ve Rahim ismi taşıyan üçüzler artık 8 yaşında.

Şibirgan'da yaşayan ve çiçekçilikle uğraşan Muhammed Saddik, üçüzlere Bismillah, Rahman ve Rahim isimlerini vermesinin hikayesini Cihan Haber Ajansı’na anlattı.

Saddik, üçüz çocuk babası olmanın sevincini, “Bundan 8 sene önce Allah bana dünya tatlısı üç çocuk nasip etti. İlk önce ikiz olacağı denilmişti bize. Doğumdan sonra hemşire gelerek ikiz değil, üçüz olduğunu söyledi. Üç çocuğun da erkek olduğunu söyleyince ise ilk önce panikledim, sonra hakikaten 3 erkek çocuğu babası olduğumu öğrenince endişem sevince dönüştü.” şeklinde anlattı.

İlk günlerde çocukların ciddi şekilde hastalandıklarını dile getiren Saddik, çocuklara Bismillah, Rahman ve Rahim isimlerini vermesini ise şöyle anlattı: “Mezar-ı Şerif’ten bir arkadaşım hayırlı olsun demek için aradı ve üçüzlere ne isim verdiğimi sordu. Ben de halen uygun bir isim seçemediğimi söyledim. O da hemen Allah'ın isimlerini koy diyerek, Bismillah, Rahman ve Rahim isimlerini önerdi. Ondan sonra üçüzlerin isimlerini Bismillah, Rahman ve Rahim koydum.”

Biri hastalanınca başkasının de hastalanacağını aktaran Saddik, “Biri hastalanınca hemen diğerlerini de hastaneye götürüyorum ve kontrolden geçiriyorum.” dedi.

“Hal ve hareketleri bir birlerine çok yakın olan üçüzler aynı renk ve aynı desen elbise giyiyor. Aynı yerleri gezmek, aynı yemekleri yemek, biri bir şey alsa başkası de aynı şeyi almak istiyor.” diyen üçüzlerin babası, “Çocukları okula kaydedecektim. Okul benden kimlik istedi. Kimlik çıkartmak için emniyete gittim ve çocukların isim ve fotoğraflarını verdim. Kimliği almak için gidip baktığımda Bismillah'ın fotoğrafını Rahim’in kimliğine ve Rahim'in fotoğrafını da Rahman'ın kimliğine yapıştırmışlar.” diye anlatı. CİHAN

Yorumlar