Afganistan’da Türk okullarına meclis nişanı verildi

Afganistan parlamentosunun üst kanadı Sena Meclisi, eğitimdeki başarılı faaliyetlerinden dolayı Afgan – Türk Çağ Eğitim Kurumları’nı “Sena Meclisi Nişanı”na layık gördü.

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’da Türk okullarına meclis nişanı verildi

Afganistan parlamentosunun üst kanadı Sena Meclisi, eğitimdeki başarılı faaliyetlerinden dolayı Afgan – Türk Çağ Eğitim Kurumları’nı “Sena Meclisi Nişanı”na layık gördü.

Başkent Kabil'deki Afgan-Türk Kız Lisesi’nin 4. mezuniyeti dolayısıyla düzenlenen törene üst düzey Afgan yetkililer katıldı. Törene, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi İsmail Aramaz, Afganistan Eğitim Bakanı Yardımcısı Asif Neng, Sena Meclisi Yardımcısı
Mensur Ezidyar, Afgan – Türk Çağ Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı
Numan Erdoğan ve Afganistan milletvekilleri iştirak etti.

Türk Büyükelçi Aramaz, törende yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yaparak, “Afganistan'a geleli bir kaç hafta oldu. Bu okula ilk kez geliyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse çok etkilendim. Afganistan’la karşılıklı sevgi, saygı ve fayda esasına dayalı ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerin gelişmesinde en önemli etken muhakkak eğitimdir.” ifadelerini kullandı.

Afganistan Sena Meclisi Yardımcısı Mensur Ezidyar ise Afgan-Türk okullarının ülkeye kaliteli bir eğitim sistemi getirdiğini söyledi. Ezidyar, “Afgan-Türk okulları ülkemizde kaliteli bir eğitim sistemi uyguluyor. Bunun yanı sıra, iki ülke halkı arasında var olan yakın ilişkileri canlandırdı. Milletimiz Afgan-Türk okulları sayısının çoğaltılmasını istiyor. Bu alanda gerekenin yapılmasını rica ediyoruz.” dedi.

Ezidyar konuşmasının sonunda, Afganistan parlamentonun üst kanadının Afgan-Türk okullarını başarıları dolayısıyla “Sena Meclisi Nişanı”na layık gördüğünü bildirdi. Ezidyar, nişanı Afgan – Türk Çağ Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan’a takdim etti.

Ezidyar konuşmasını şöyle bitirdi: “Bulunduğumuz mezuniyet töreni nedeniyle de parlamentodan takdir belgesi gönderildi. Bunları bizzat vermek istiyorum.”

Nişanı kabul eden Numan Erdoğan ise şöyle konuştu: “Kız lisemizden mezun olan 107 öğrencimiz inşallah gelecek yıl Afganistan ve yurt dışında güzel üniversitelerde okumaya hak kazanacaklar. Bizim isteğimiz, eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz vatanlarına dönmeleridir. Bu güzel ülkeyi dünyada hak ettiği yerlere yükseltsinler.”
CİHAN

Yorumlar