Afganistan'da toprak altındaki 2 bin 500 kişiden umut kesildi

Afganistan’ın Badahşan vilayetinde dün meydana gelen toprak kaymasında kaybolan yaklaşık 2 bin 500 kişi için umutlar tükendi. Yaklaşık 300 evin toprak altında kaldığı olayın ardından arama çalışmaları zor şartlar altında devam ediyor.Afgan...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'da toprak altındaki 2 bin 500 kişiden umut kesildi

Afganistan’ın Badahşan vilayetinde dün meydana gelen toprak kaymasında kaybolan yaklaşık 2 bin 500 kişi için umutlar tükendi. Yaklaşık 300 evin toprak altında kaldığı olayın ardından arama çalışmaları zor şartlar altında devam ediyor.

Afgan yerel basını, toprak kayması sonucu 2 binden 500 insanın toprak altında kalarak hayatını kaybettiğinden endişe edildiğini duyurdu. Badahşan Valisi Şah Veliullah Edib, Argo ilçesindeki olayın ardından kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Cihan Haber Ajansı'na telefonla bilgi veren Badahşan Emniyet Müdürü Fazluddin Ayar, 800 evin bulunduğu bölgede ilk toprak kaymasının ardından halkın yardıma gittiğini ve bu sırada ikinci heyelanın meydana geldiğini aktardı. Ayar, 500 ailenin de yeni bir toprak kayması tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini dile getirerek, buradaki insanların tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.

Evsiz kalan afetzedelere gıda yardımında bulunulduğunu bildiren Ayar yerel ve uluslararası yardım kuruluşlarından destek istedi.

OBAMA’DAN AFGAN HALKINA TAZİYE MESAJI

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan’da yaşanan toprak kayması vesilesiyle Afgan halkına taziye mesajı gönderdi.

Obama, dün Almanya Başbakanı Angela Merkel’le düzenlediği ortak basın toplantısında Afganistan’daki toprak kayması ve sel felaketlerine de değindi. Obama, "Afganistan’da yaşanan son olayları derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Bu duygularımla acılı Afgan halkına başsağlığı diliyorum. Bu ülkenin zor zamanlarında yanındaydık yine halka yardımcı olacağımızı bildirmek istiyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar