Afganistan’da patlama: 3 İSAF askeri öldü

Afganistan’ın güneyinde Uluslar arası Güvenlik Destek Gücünün (İSAF) bünyesinde görev yapan 3 askerin patlama sonucu öldüğü bildirildi. İSAF’ın yayınladığı bildiride ülkenin güneyinde meydana gelen patlamada 3 askerin hayatını...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’da patlama: 3 İSAF askeri öldü

Afganistan’ın güneyinde Uluslar arası Güvenlik Destek Gücünün (İSAF) bünyesinde görev yapan 3 askerin patlama sonucu öldüğü bildirildi.

İSAF’ın yayınladığı bildiride ülkenin güneyinde meydana gelen patlamada 3 askerin hayatını kaybettiği açıklandı. Askerlerin kimlikleri ve olay yeri il ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı.

Saldırının ABD askerlerinin yoğunlukla bulunduğu Afganistan’ın güneyinde gerçekleştiği belirtilerek, bölgenin Taliban’ın kalesi olarak nitelendirildiği ifade edildi.

Başlangıçta sadece başkent Kabil ve çevresinde Taliban ve El Kaide bağlantılı silahlı örgütlere karşı mücadele eden İSAF, 2003 yılından bu yana ülke çapında görev yapıyor. İSAF’ toplam 48 ülke askeri güç ve idari personel olarak katkı sağlıyor.Türk Silahlı Kuvvetleri de hâlihazırda 457 askeriyle Afganistan’da Kabil ve Vardak’ta görev yapıyor.

CİHAN

Yorumlar