Afganistan’da kurulan aşevinde günde 500 kişiye iftar

Afganistan’ın kuzeyindeki Şibirgan vilayetinde faaliyet gösteren Şibirgan Afgan -Türk Erkek Lisesi Ramazan ayında kurulan çadırda bir ay boyunca ihtiyaç sahiplerine iftar verdi. Savaşta iki gözünü kaybeden Rahmatullah isimli Afgan vatandaşı...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’da kurulan aşevinde günde 500 kişiye iftar

Afganistan’ın kuzeyindeki Şibirgan vilayetinde faaliyet gösteren Şibirgan Afgan -Türk Erkek Lisesi Ramazan ayında kurulan çadırda bir ay boyunca ihtiyaç sahiplerine iftar verdi.

Savaşta iki gözünü kaybeden Rahmatullah isimli Afgan vatandaşı yapılan bu iyiliği hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Cihan Haber Ajansı’na “ konuşan Rahmatullah," Türk okulu yetkililerinden Allah(c.c)razı olsun. Ramazan’ın ilk günüden itibaren biz fakir insanlara iftar yemeği veriyorlar. Buradan aldığım yemekle her akşam eve gidiyorum ve 6 çocuğumla beraber sofra kurarak iftarımızı açıyoruz. Bu okullar sayesinde buralarda çok güzel hizmetler yapıldı." dedi.

“ 25 yaşındaki oğlumu kaybettim.” diyen 6 çocuk annesi çok zor durumda kendilerine uzatılan hayırsever ele müteşekkir olduklarını kayd etti.

Şibirgan Afgan -Türk Erkek Lisesi Müdürü Soner Afat, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzun bahçesinde çadır kurduk. İftar çadırımızda her gün 500 kişilik yemek pişiriliyor ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Geliyorlar kartlarıyla beraber yemek alıyorlar. Afganistan’ın en meşhur yemeği olan etli pilav dağıtılıyor insanlara. Fakirlerin belirleme işini öğrencilerimizle öğretmenlerimizle beraber yaptık. Tabi bu organizasyona başta fedakâr Türk halkı, Türk işadamları, Afgan işadamları, Kimse Yok Mu Derneği ve okulumuz öğrencileri, velilerimiz destek verdi. Burada sadece iftar çadırı değil, belirlenmiş ailelere aynı zamanda kumanya yardımı yapıldı. İçerisinde bir küçük ailenin 15, 20 gün gıda ihtiyacını karşılayacak kumanya yardımları yapıldı. Bu yıl bulunduğumuz bölgede büyük bir sel felaketi meydana gelmişti. Sel felaketi olan köylere gidildi. Oradaki insanlara tekrar yardımda bulunuldu. Bütün Afganistan’da Afgan Türk kurumlarının organize etiği bu yardım kampanyasında 5 bin aileye kumanya yardımı yapıldı." dedi.

CİHAN

Yorumlar