Afganistan’da Kimse Yok Mu ve Türk okulları 5 bin aileye Ramazan yardımı yaptı

Afganistan’da Kimse Yok Mu Derneği ve Türk okulları, her yıl olduğu gibi bu yıl da fakir Afgan aileleri Ramazan kumanyaları ile sevindirdi. Kabil Aryana Afgan Türk Erkek Lisesi’nde düzenlenen programa Kimse Yok Mu Derneği temsilcisi, Kabil valisi,...

Google Haberlere Abone ol
Afganistan’da Kimse Yok Mu ve Türk okulları 5 bin aileye Ramazan yardımı yaptı

Afganistan’da Kimse Yok Mu Derneği ve Türk okulları, her yıl olduğu gibi bu yıl da fakir Afgan aileleri Ramazan kumanyaları ile sevindirdi.

Kabil Aryana Afgan Türk Erkek Lisesi’nde düzenlenen programa Kimse Yok Mu Derneği temsilcisi, Kabil valisi, Afgan Türk Çağ Eğitim (ATCE) yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Dağıtımda bizzat katılan Kabil Valisi Abdul Cebar Takva, Cihan Haber Ajansı'na “Yardım etmek İslam’ın bir düsturudur, Allah’ın hükmüdür ve Peygamber Efendimiz'in tavsiyesidir. Ben ATCE yönetim kurulunun ve Kimse Yok Mu Derneği’nin böyle bir mübarek ayda fakirlere yardım etmek için düzenlemiş olduğu bu güzel çalışmalarından dolayı şükranlarımı arz ederim.” diyerek düşüncelerini aktardı.

“Günümüz çok kötü. Sen gel gör, evimiz olmadığından dolayı, dağın üstünde çadır kurmuşuz. Bir gör, bize aferin, siz burada nasıl yaşıyorsun diyeceksin. Hiç bilemiyorum nasıl yapsam, eğer durumumuz iyi olsaydı, Ramazan ayında çıplak ayakla buralara neden geleydim? Ben mecburdum, geldim. Yaptınız yardımlardan dolayı siz abat olun.” diyen Gül Ğotai isimli yaşlı kadın ellerini açarak, "Allah her belaya ve musibete karşı sizi korusun. Ne muradınız varsa versin. Size canı gönülden dua ediyorum.” sözleri ile gözyaşlarını tutamadı.

Kimse Yok Mu Derneği temsilcisi Ayhan , “ Bir gelenek haline getirdiğimiz Ramazan kumanya yardımlarımızı, bu yıl yine Afganistan’da gerçekleştirmekteyiz. Kumanya paketlerimizi dağıtmaya, geçen hafta mülteciler kampından 500 aileye vererek başlamış olduk. Afganistan genelinde Ramazan kumanyalarımızın dağıtımını ise Kabil, Kandahar, Mezarı Şerif, Şibirgan, Celalabad, Herat olmak üzere 6 ilde toplam 5 bin aileye ulaştırıyoruz. Bu vesile ile emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyoruz.” ifadeleri ile duygularını paylaştı.

Kumanya yardımı alan özürlü vatandaş ise “Kuran-ı Kerim bereketine, Hz. Muhammed (sav) bereketine, bu kardeşlerimiz bir Müslüman ve bir miskine yardım ediyorlar, Allah yardımlarını kabul etsin." dedi.

ATCE Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Afmea Fawad Haydarı, “Türk okulları 19 yıldan bu yana eğitim alanında faaliyet göstermektedir. Afganistan’ın 6 vilayetinde 11 okulla yaklaşık 4 bin öğrenciyle eğitim hizmeti veriyorlar. Eğitimin yanı sıra Türk okulları bazı sosyal faaliyetlerde göstermektedir. Yaklaşık 10 senedir mübarek Ramazan ayında, fakir ailelere kumanya dağıtılıyorlar. Ayrıca Kurban bayramında, doğal afetlerde muhtaç sahibi ailelere yardımda bulunuyorlar. Bu yardımların maliyetleri Kimse Yok Mu Derneği, Afganistan’daki Türk ve Afgan İşadamları, öğrenci velileri ve öğretmenler tarafından sağlanmaktadır.” diyerek kısa bilgilendirme yaptı. CİHAN

Yorumlar